Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

De hoeveelheid geld dat Australiërs in crypto hebben is in 1 jaar verdubbeld

De gemiddelde wallet-omvang op de Australische cryptocurrency-exchange BTC Markets is gegroeid van $577,65 naar $2.069,16 in het boekjaar 2021. Dit wijst op een toename van 258,2%, volgens gegevens verzameld door Statista.


Gemiddelde wallet is $2.069 waard

Gegevens over het onderzoek tonen aan dat de gemiddelde wallet-omvang van vrouwelijke en mannelijke investeerders in de fiscale periode 2020-2021 op de exchange genaamd BTC Markets respectievelijk $1.924,30 (man) en $2.214,03 (vrouw) was. In 2020 was dit nog andersom. Toen was de gemiddelde wallet waarde van vrouwelijke investeerders groter dan die van mannelijke beleggers.

Transactiegegevens op de exchange toonden ook een verband tussen groeiende investeringsvraag en vergrijzing. Gezien de gegevens van BTC Market over de gemiddelde initiële investering van Australiërs, hebben beleggers boven de 65 jaar ongeveer $3.158,03 geïnvesteerd. Dat betekent dat baby-boomers veruit het meeste geld per persoon in crypto hebben zitten.

Na een geleidelijke afname in de verschillende leeftijdsgroepen, hebben de jongste cryptocurrency-handelaren, variërend van 18 tot 24 jaar, de neiging om relatief kleine investeringen te doen, met een gemiddelde van $792,96. Terwijl oudere Australische crypto-investeerders opwegen tegen de nieuwe generatie in initiële investeringen, vertoont het jongere publiek relatief meer activiteit in termen van dagelijkse transacties.


Bitcoin het populairst onder Australiërs

Uit een verslag van september uit financiële vergelijkingswebsite Finder blijkt dat één op de zes Australiërs cryptocurrencies bezit. Samen zijn de Australiërs goed voor een totale investering van $8 miljard. Het rapport suggereert dat Australiërs, net als veel andere gebruikers in geavanceerde geïndustrialiseerde landen, cryptocurrencies steeds meer als een nieuwe activaklasse beschouwen. 

Bitcoin is de meest populaire cryptocurrency voor de Australische cryptomarkt. 9% van de investeerders bezit Bitcoin. Andere populaire investeringen zijn Ethereum, Dogecoin en Bitcoin Cash. Het rapport toonde aan dat, ondanks de groei in crypto-investeringen, een belangrijke toetredingsdrempel voor Australiërs de moeilijkheid is om crypto te begrijpen en de risico’s die verband houden met volatiliteit.

Bitcoin nieuws

Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog Bitcoin stagneert rond $24K en dogecoin koers schiet omhoog
Bitcoin-miners houden nu ongeveer 27% minder Bitcoin vast Bitcoin-miners houden nu ongeveer 27% minder Bitcoin vast
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten