web3
Blockchain

Gemiddelde salaris Web3-ontwikkelaar op $128.000 in 2023

Het gemiddelde salaris van een Web3-ontwikkelaar ligt in 2023 op 128.000 dollar. Dat is helemaal niet verkeerd voor een industrie die eigenlijk al sinds 2022 op zijn gat ligt. Volgens een recent onderzoek van Pantera Capital liggen de hoogste salarissen voor Web3-ontwikkelaars in Noord-Amerika met een gemiddelde van 166.610 dollar per jaar.

Gigantische salarissen

Dat zijn gigantische salarissen voor een industrie die zich op de lange termijn nog moet bewijzen. Zo zie je maar dat er heel wat te verdienen valt als je voor een carrière kiest in een werkveld dat volop in ontwikkeling is.

Zeker als daar veel aandacht voor is, zoals voor Web3 en crypto eigenlijk al jaren het geval is. Ook de opkomst van kunstmatige intelligentie kunnen we hieronder rekenen.

Er zijn waarschijnlijk heel veel jonge heren en dames die zich momenteel volop op kunstmatige intelligentie storten en daar de komende jaren de vluchten van zullen plukken.

Overigens is het gemiddelde salaris voor een Web3-ontwikkelaar in Europa ook niet verkeerd met 102.226 dollar. Dat is een salaris waar je heel goed van kunt leven. Aan het onderzoek van Pantera Capital deden 1.600 respondenten mee uit 77 landen.

Volledig op afstand

De meest bijzondere uitkomst van het onderzoek van Pantera Capital is misschien wel dat 87,8 procent van de respondenten hun werk volledig op afstand doet. Slechts 2 procent gaat vijf dagen per week naar kantoor, terwijl 10,6 procent aangeeft dat ze in een hybride omgeving werken.

Het is in ieder geval duidelijk dat engineering nog altijd een prima carrièrekeuze is in de Verenigde Staten, zo blijkt uit de enorme salarissen die daar in te verdienen zijn.

Wat overigens ook opvalt is dat 1 op de 5 respondenten koos voor een token-pakket bij hun werkgever. Dat betekent dat zij gedeeltelijk werden betaald in tokens van het project waar ze voor werken.

Dat blijft natuurlijk een gok, want niet ieder project gaat naar de maan (helaas).

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Blockchain nieuws

Cryptofonds ter waarde van $500 miljoen kijkt naar Animoca Brands en Chainalysis
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Nvidia kondigt uitbreiding partnerschappen en vestiging in Vietnam aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%