Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Gemini ontvangt Ierse licentie voor virtuele activaserviceprovider

Het Amerikaanse cryptohandelsplatform Gemini heeft naar verluidt zijn licentie ontvangen voor als virtuele acitvaserviceprovider in Ierland. Hiermee zet het bedrijf grote stappen. Opvallend is wel dat gisteren nog bekend werd dat ze een deel van hun personeel moesten ontslaan.

Toegang tot crypto-diensten van Gemini

Dat ze de licentie ontvangen hebben, werd bekend via een blogpost op hun website. Gillian Lynch, hoofd van Ierland en de Europese Unie (EU) voor Gemini, merkte het volgende op:

“Gemini is gebaseerd op het Ethos om toestemming te vragen, niet om vergeving. Sinds de eerste dag werkt Gemini samen met regelgevers over de hele wereld om doordachte regelgeving vorm te geven die zowel consumenten beschermt als innovatie bevordert.”

Iedereen in Ierland heeft door de licentie nu toegang tot de uitwisselings- en bewaardiensten van Gemini om meer dan 100 cryptocurrencies te kopen, verkopen en op te slaan.

Ierland populair bij crypto-bedrijven

In 2021 ging een nieuwe versie van de antiwitwasrichtlijn vanuit de EU ook in Ierland actief. Sindsdien is het illegaal om in het land te opereren zonder een vorm van registratie bij de overheid.

De e-geldvergunning, die Gemini begin 2020 aanvroeg en in maart 2022 ontving, maakt het mogelijk elektronisch geld uit te geven, elektronische betalingsdiensten aan te bieden en elektronische betalingen voor derden af te handelen. Het wordt echter niet toegestaan dat entiteiten als een exchhange werken.

Begin van 2021 opende Gemini een kantoor in Dublin en nam het bedrijf Gillian Lynch, een voormalig executive bij het Ierse bankplatform Leveris en Bank of Ireland, aan als hoofd van Ierland en de EU. Kraken en Ripple hebben het land ook als hun Europese basis gekozen en Binance opende in september drie dochterondernemingen in Ierland. Het is hiermee een populair land gebleken voor crypto-bedrijven. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van Gemini binnen de crypto-wereld zal zijn.

Exchange nieuws

Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis Coinbase heeft serieuze problemen met werknemers die handelen met voorkennis
Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid” Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid”
CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’ CEO Kraken: Sancties op Tornado Cash zijn ‘ongrondwettelijk’
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten