Google Logo
Ripple

Gerucht: Google is mogelijk actief op de XRP Ledger

Ondanks de lopende rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), blijft Ripple actief ontwikkelen. Recentelijk doen geruchten de ronde dat Google interesse toont in Ripple’s XRP Ledger (XRPL) door mogelijk nodes van dit netwerk te draaien.

Speculaties over Google’s rol in de XRP Ledger

Het nieuws is afgeleid van een screenshot gedeeld door Edo Farina op X, het voormalige Twitter. Daarin zijn IP-adressen zichtbaar van computers die nodes op de XRP Ledger draaien, en één van deze IP-adressen zou gehost zijn door Google. Daarnaast wordt Google LLC genoemd als internet dienstverlener (ISP). Uit de gegevens blijkt dat Google mogelijk XRPL-nodes beheert, vergelijkbaar met de wijze waarop Microsoft dit realiseert via zijn Azure Blockchain as a Service (BaaS).

De mogelijke betrokkenheid van een technologiereus als Google kan het vertrouwen in Ripple’s XRP en de bijbehorende ledger aanzienlijk versterken. Dit zou potentieel meer interesse wekken bij investeerders en gebruikers, en kan de weg vrijmaken voor een bredere adoptie van XRP binnen de zakelijke wereld, vooral als bedrijven en ontwikkelaars besluiten zich te scharen achter de technologieën die een grootmacht als Google zou gebruiken.

Echter, er heerst scepticisme binnen de XRP-gemeenschap omtrent de uitleg van het screenshot dat Farina heeft gedeeld. De onduidelijkheid ligt vooral bij de vraag of Google zelf verantwoordelijk is voor het runnen van de XRPL-nodes, of dat individuen of andere entiteiten gebruikmaken van Google Cloud’s infrastructuur voor dit doeleinde. Een XRPL-vertegenwoordiger merkte op dat het betreffende IP-adres waarschijnlijk toebehoort aan een Google Cloud-service, wat de mogelijkheid opent dat het in feite een klant van Google Cloud zou kunnen zijn die de nodes beheert, en niet Google zelf.

Ripple vormt partnerschap met Georgië

Hoewel het nog niet bevestigd is of Google daadwerkelijk verantwoordelijk is voor het beheren van XRP Ledger nodes, zet Ripple onverminderd zijn strategische uitbreiding voort. In een recente ontwikkeling heeft de Nationale Bank van Georgië (NBG) Ripple uitgekozen voor het pilootproject van hun digitale valuta, de digitale Lari.

Ripple werd gekozen uit een lijst van negen kandidaten, gebaseerd op hun bewezen capaciteit voor het ondersteunen van digitale financiële structuren. De NBG plant om met behulp van het Ripple-platform de digitale Lari te testen in een gecontroleerde omgeving. Deze pilot zal inzicht geven in de werking en de mogelijke voordelen van een Centrale Bank Digitale Valuta (CBDC).

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Is de juridische strijd tussen Ripple en de SEC voorbij?
Gedurfde Prognose van Analisten: XRP Prijs Kan Stijgen tot $50 in 2024
Ripple en SEC kunnen XRP-rechtszaak vandaag nog schikken
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen