Bitcoin

Geruchten gaan dat Apple $2,5 miljard aan Bitcoin wil kopen

Er gaan geruchten de ronde dat Apple voor miljarden dollars aan Bitcoin gaat kopen. Zou dat waar kunnen zijn of blijft het slechts een gerucht?


Is Bitcoin te controversieel voor Apple?

De CEO van ChainLeak, genaamd Joshuwa Roomsburg, vertelde op twitter dat Apple voor $2,5 miljard aan BTC tokens wil gaan kopen.. De tweet verspreide zich razendsnel en mensen raakten direct enthousiast. Even later liet Joshuwa echter weten dat het slechts een grap was.

Toch is het niet onmogelijk, zo heeft Tesla ons laten zien. Begin februari, kondigde het bedrijf van Elon Musk namelijk aan dat het voor $1,5 miljard aan Bitcoins had gekocht. Toen dat naar buiten kwam steeg de prijs van de munt direct met 20%. De aankondiging zette een bullish trend in gang die medio april een hoogtepunt bereikte met een prijspiek van $65.000.

Stel Apple zou onthullen dat het daadwerkelijk Bitcoins heeft gekocht dan zou dat waarschijnlijk een nog veel grotere koersstijging veroorzaken.


Apple is te merkbewust om Bitcoin te kopen

De CEO van OnChain Capital, Ran Neuner, vertelt echter dat hij niet verwacht dat dit zal gebeuren. Althans, niet op korte termijn.

Alexander Ross is het met Neuner eens en vertelt dat Apple te merkbewust is. Daarmee zal het waarschijnlijk niets controversieel doen. Hij voegde eraan toe dat het investeren in Bitcoin voor nu een stap te ver gaat:

“Apple doet niets controversieel. Ze zijn erg merkbewust. Bitcoin past op dit moment niet bij zijn werk wijze. Ik zou niets liever willen, maar het is een te rebelse zet voor hen. Er zijn te veel mogelijkheden voor mensen om het tegen hen te gebruiken.”


Apple vacatures toont interesse in crypto

Eind mei heeft Apple echter wel een vacature geplaatst voor een Business Development Manager die zich bezighoudt met alternatieve betalingen. Een van de belangrijkste vereisten voor de baan is meer dan vijf jaar ervaring in het werken met alternatieve betalingsproviders, waaronder crypto valuta.

“Meer dan 5 jaar ervaring met het werken in of met alternatieve betalingsproviders, zoals digitale wallets, BNPL, Fast Payments, crypto valuta’s en meer“, zo luidde de vacature.

In 2019 zei de vice president van Apple Pay, Jennifer Bailey, dat Apple crypto valuta interessant vindt en dat ze het met belangstelling bekijken. Maar, afgezien van de recente vacature, heeft Apple geen serieuze stappen gezet in de richting van Bitcoin en crypto valuta.

Bitcoin nieuws

Probleem voor Bitcoin: Zorgwekkende statistiek toont enorme inflatiestijging in Amerika
Crypto-analist waarschuwt: Verdere daling Bitcoin koers in zicht voor halving
Crypto analist: De Bitcoin bullmarkt is pas net begonnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
XRP nieuws: Waarom 22 maart het lot van Ripple kan veranderen
Bitcoin koers daalt na signalen van zware oververhitting