Blockchain Nieuws

Ghana van plan om Nigeria en Kenia in te halen op gebied van crypto-adoptie

Opkomende markten lijken steeds vaker het voortouw te nemen voor de acceptatie van cryptovaluta. Dit stelt onder andere Ghana, een land in West-Afrika, in staat om binnenkort andere Afrikaanse landen inhalen met betrekking tot het gebruik van cryptocurrency.

Crypto-Adoptie-Leider in Afrika

Het blockchain-analyseplatform genaamd Chainalysis heeft een nieuw rapport gepubliceerd waarin onderzoekers ontdekten dat Ghana de potentie heeft om crypto-adoptieniveaus te bereiken die vergelijkbaar zijn met Kenia en Nigeria. Deze landen staan op de 11e en 19e plaats respectievelijk in de wereldwijde crypto-adoptie-index van het bedrijf.

Ook de CEO van het P2P-Platform genaamd Paxful is het hiermee eens. Ray Youssef, de CEO hiervan, liet weten dat de behoeften van de lokale bevolking en de huidige groeitrends in Ghana laten zien dat Ghana het potentieel heeft om een leider te worden op het gebied van crypto-adoptie in Afrika.

Handelsvolume uit Ghana groeit snel

Volgens Youssef is het handelsvolume uit Ghana op hun P2P-exchange in het afgelopen 2 jaar met ongeveer 400% gestegen. Volgens hem beschouwen veel Nigerianen Ghana in de zomer als hun thuis en leiden ze Ghanezen op over Bitcoin (BTC) en andere crypto.

Chainalysis vermeldde als slot ook dat de inzichten van Youssef aansluiten bij hun gegevens over Ghana. Het analysebedrijf voegde hier aan toe dat naast Ghana ook andere landen in Sub-Sahara Afrika naar verwachting een hoger niveau van crypto-gebruik zullen hebben, gezien het feit dat veel inwoners problemen blijven ondervinden die crypto voor hen zou kunnen oplossen.

Blockchain nieuws

Fan-token Argentijnse voetbalelftal daalt met 31 procent na verlies tegen Saudi-Arabië
Hoofd van de crypto-afdeling van Twitter levert contract in
Wetsvoorstel Rusland biedt nieuwe manieren aan crypto-miners om beperkingen te omzeilen
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten