Euro
Stablecoin

Gigantische Franse bank lanceert euro-stablecoin

De hype rondom Bitcoin en de gigantische koersexplosies in de markt zorgen ervoor dat de traditionele financiële sector de focus weer op crypto legt. Société Générale, de op twee na grootste bank van Frankrijk, brengt namelijk een aan de euro gekoppelde stablecoin op de markt. Hiermee wordt het één van de eerste bankgiganten in Europa die zich op de markt voor stablecoins stort.

Waar kun je deze stablecoin kopen?

De stablecoin van de gigantische Franse bank debuteert op de Luxemburgse tak van Bitstamp en zal daar verhandelbaar zijn onder de naam EUR CoinVertible.

EUR CoinVertible is volledig gedekt met euro’s, waardoor klanten van de bank eenvoudig kunnen participeren in de markt voor digitale assets. De munt wordt beschikbaar voor een gigantische groep mensen en kan gebruikt worden voor de meer actieve handel in de cryptomarkt.

Jean-Marc Stenger, de CEO van de Franse bankgigant, vertelt dat de nieuwe stablecoin de ambities van zijn bank in de crypto-sector onderstreept. Ook benadrukt hij het belang van een in euro’s uitgedrukte stablecoin.

Op dit moment wordt deze markt namelijk gedomineerd door de digitale dollars van Tether en Circle. Het doel van de euro-stablecoin van de Franse bank is om de handel in digitale obligaties en andere assets te faciliteren.

Belangrijke ontwikkeling voor Europa?

De lancering van de euro-stablecoin door de Franse bank kan weleens een belangrijk moment markeren voor de Europese markt, die op dit vlak toch een beetje achter Amerika aanhobbelt.

Overigens is Société Générale niet nieuwe in de cryptomarkt.

Eerder bood het zijn klanten al de mogelijkheid aan om in crypto te handelen. Verder werd de crypto-tak van het bedrijf dit jaar in juli de eerste partij met de hoogst mogelijke licentie voor het aanbieden van crypto-producten in Frankrijk.

Wat dat betreft is de Franse bankgigant echt een positieve kracht in de crypto-wereld. Zeker als je dat vergelijkt met het gedrag van sommige andere grote partijen uit de traditionele financiële wereld.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Tether Holdings boekt recordnettowinst en verhoogt vermogen aanzienlijk
USDC van Circle overtreft Tether’s USD in aantal transacties
Tether investeert $200 miljoen in neurotechbedrijf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?