BTC Crash
Bitcoin

Gigantische koersval voor Bitcoin in de maak?

De pseudonieme analist DonAlt waarschuwt voor een gigantische koersval van Bitcoin. Als de bulls er niet in slagen om de koers van 63.000 dollar weten te verdedigen, dan verwacht DonAlt een gigantische daling van de digitale munt.

Problemen voor Bitcoin

“Ik was een fan van de steun op $60.000, maar die is teveel getest en dat baart mij zorgen. De koers van $63.000 is in feite de laatste verdedigingslinie, voordat we opnieuw de $60.000 testen met Bitcoin.

Ik denk dat we die heel eenvoudig gaan verliezen. Misschien krijg je één groene kandelaar, die mensen enthousiast maakt, maar dan zal de koers niet veel later breken. Ik verwacht dan gewoon een kolossale neerwaartse uitbraak”, aldus DonAlt.

We handelen op het moment van schrijven onder de 63.000 dollar, waardoor DonAlt zich dus zorgen zal maken. Het is dan ook te hopen dat we vandaag boven de 63.000 dollar kunnen sluiten, want anders gaan we mogelijk de theorie van de analist testen.

Zakken we verder omlaag? Dan zou het fijn zijn als de steun op 60.000 dollar een stukje sterker is dan DonAlt verwacht.

De laatste steun voor Bitcoin

We moeten het natuurlijk ook niet overdrijven. Vanaf het begin van het jaar gemeten doet Bitcoin het nog altijd fantastisch. We staan al heel lang boven de 60.000 dollar. Dat is in 2021 ook niet veel voorgekomen.

Wat dat betreft is Bitcoin echt wel gegroeid. Het macro-economische plaatje keert zich nu tegen de financiële markten. De inflatie in de Verenigde Staten was in Q1 2024 simpelweg lange tijd een stuk hoger dan verwacht.

Daardoor zijn de verwachtingen voor renteverlagingen dit jaar afgenomen. Aan het begin van het jaar werd nog ingezet op 6 renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank.

Inmiddels is dat aantal teruggeschroefd naar 1-2 stuks. Dat is een behoorlijke verandering en wat dat betreft is het niet vreemd dat de bullmarkt nu even op pauze staat.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers