Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Glazen bol van Arthur Hayes voorspelt Ethereum koers van minimaal $10.000

Oprichter en voormalig CEO van BitMEX Arthur Hayes heeft een voorspelling voor Ethereum gepubliceerd. In een publicatie met de titel “Five Ducking Digits”, voorspelt Hayes een Ethereum koers van tenminste 10.000 dollar.

Op het moment van schrijven handelt Ethereum op 3.600 dollar met een plus van ongeveer 6 procent in de afgelopen 24 uur. Eerder schreef Hayes over een nieuwe fase voor het financiële systeem als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. De sancties uit het Westen hebben Rusland afgesneden van het financiële systeem en dat heeft volgens Hayes belangrijke consequenties.

Geld buiten je eigen systeem is niet van jou

Rusland voelt nu zelf in hoeverre je daadwerkelijk eigenaar bent van de valutareserves van munten waar je zelf niet de controle over hebt. Met één druk op de knop kan je volledige vermogen bevroren worden en dat heeft het land van president Vladimir Putin aan het denken gezet. Rusland, China en andere ‘vijanden’ van het Westen zullen vanaf nu een stuk minder happig zijn om reserves in dollars of euro’s aan te houden.

In plaats daarvan verwacht Hayes dat landen in het vervolg kiezen voor harde assets die ze zelf kunnen controleren. Denk hierbij aan bitcoin, goud en andere grondstoffen. Hayes beargumenteert dat dit uiteindelijk tot de onttroning van de dollar als wereldreservemunt zal leiden.

De keuze voor onder andere goud en bitcoin betekent dat de koersen van het edelmetaal en het digitale equivalent naar nieuwe hoogten rijzen. De nieuwe publicatie over Ethereum volgt op de in deze alinea beschreven analyse van Hayes van de nieuwe fase voor het financiële systeem, waarin de dollar ingewisseld wordt voor hard geld.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De financiële sector zal Ethereum omarmen

Volgens Hayes is het een kwestie van tijd voordat de traditionele financiële sector Ethereum zal omarmen. Hierbij wijst hij onder meer op de aanstaande “Merge” naar het nieuwe Ethereum, waarbij het platform overgaat op het langverwachte Proof-of-Stake. Dit zal de energieconsumptie van Ethereum met 99 procent verlagen en ESG-compliant maken.

Met name dit punt maakt het volgens Hayes makkelijker voor institutionele partijen om in Ethereum te investeren, omdat het klimaatvraagstuk geen probleem meer is. Hayes ziet een scenario voor zich waarin Ethereum de nieuwe “obligatie” voor de elite van de financiële sector wordt. Door Ethereum te staken op de Proof-of-Stake blockchain krijg je immers een beloning in de vorm van rendement.

Volgens Hayes komt die beloning in beginsel tussen de 8 en 11,5 procent te liggen. Omdat Ethereum straks het klimaatvriendelijke alternatief voor Bitcoin is kunnen honderden miljarden aan kapitaal straks in Ethereum investeren, zo redeneert Hayes. Op basis hiervan verwacht hij dat Ethereum de komende maanden verreweg de best presterende blockchain in de markt zal zijn.

Ethereum nieuws

Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief
Ethereum koers daalt met 5% terwijl Merge dichterbij komt Ethereum koers daalt met 5% terwijl Merge dichterbij komt

Newsbit Gisteren 13:53 u leestijd 1 – 2 min

Kevin O’Leary: “Opofferen van Tornado Cash is het waard voor institutionele adoptie” Kevin O’Leary: “Opofferen van Tornado Cash is het waard voor institutionele adoptie”
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten