rechtszaak, ripple, rechter
Ripple

Goed nieuws: Rechter wil zo snel mogelijk uitspraak doen in Ripple rechtszaak

Rechter Torres is niet in de stemming voor verdere vertragingen en ze wil zo snel mogelijk een uitspraak doen in de rechtszaak van Ripple tegen de SEC.

Ripple investeerders zijn klaar met vertragingstactiek van de SEC

Afgelopen week leek het er op dat de Ripple rechtszaak pas in 2023 afgerond zou gaan worden. Dit bleek uit de ‘Joint Schedule-order’ die gepubliceerd werd. Dit veroorzaakte enorm veel frustratie bij XRP investeerders, die al jaren lang wachten op een uitspraak van de rechter.

De SEC wordt er dan ook van beschuldigd dat het vertragingstactieken toe te passen om de afwikkeling van de rechtszaak te vertragen. Dit zou de SEC mogelijk willen doen om ervoor te zorgen dat Ripple een schikking ten gunste van de financiële waakhond treft.

In tegenstelling tot de verwachtingen van de SEC, heeft Ripple echter zijn mannetje gehouden en alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen voor gerechtigheid. Niet alleen de community en Ripple worden moe van het uitstellen van de rechtszaak. Ook rechter Analisa Torres lijkt klaar te zijn met de vertraging.

Rechter Analisa Torres wil dat de rechtszaak voor kerstmis klaar is

In een, wat door sommigen verrassende ontwikkeling wordt genoemd, bracht rechter Torres enkele gunstige wijzigingen aan in de agenda. Volgens het bevel van rechter Torres moeten alle moties inclusief antwoorden die zich verzetten tegen de moties die door een van de partijen zijn ingediend, vóór 30 augustus 2022 worden ingediend.

Rechter Torres beval ook dat de moties om getuigenissen en antwoorden van deskundigen te verwerpen, niet meer dan 15 pagina’s mochten bedragen. Daarnaast beval rechter Analisa Torres ook dat moties voor een kort geding uiterlijk op 15 november 2022 volledig moeten zijn ingelicht.

In reactie op de uitspraak van de rechter zei advocaat Jeremy Hogan:

“OH! Dat is een aangename verrassing. Rechter Torres heeft het schema voor opgeschoven naar 15 november. Wat kan ik daaruit opmaken? Ze wil dat de zaak Ripple v. SEC voor Kerstmis klaar is.’

Ook de Ripple investeerders zijn blij met het besluit van de rechter. Ze hebben nu weer hoop dat de rechtszaak afgewikkeld is voor het einde van dit jaar.

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?