Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Het positieve sentiment lijkt vandaag nog niet geëindigd voor de Bitcoin. Een periode van extreme angst lijkt langzaam af te nemen nu de Crypto ‘Fear & Greed Index eindelijk groen knippert.
Bitcoin investeerders hebben vandaag een reden om te vieren dat een belangrijke indicator eindelijk uit haar langste bearish fase ooit lijkt te komen. De Fear & Greed Index heeft na zeven weken een fase van ‘extreme angst’ verlaten.
De Fear & Greed-index is een getal van 1 tot 100 dat analisten vormen om aan te geven hoeveel angst er op de markt hangt. Dit doen de analisten uit verschillende factoren zoals volatiliteit, marktvolume en activiteit op sociale media. Hoe lager het getal is, hoe meer angst er is op de markt. Hoe hoger het getal is, hoe meer hebzucht er op de markt is. Het is dat verstandig om voorzichtig te zijn als investeerder.
“Met onze Fear and Greed Index proberen we je te redden van je eigen emotionele overreacties”, vatten de makers van de tool samen op de officiële website.
Vandaag zien we dat de index een cijfer van 28 aangeeft. Dit geeft aan dat er ‘angst’ is op de markt. Echter, 1 dag hiervoor lag de index op 21. Dat betekent dat de markt snel de extreme angst, die veroorzaakt is door het coronavirus, achter zich laat.
Dat de Fear & Greed index dus langzaam positief lijkt te worden is een goed teken. En dit is niet het enige positieve signaal die Bitcoin investeerders deze week zien.
De fundamentele factoren als de stijgende hashrate en de aankomende Bitcoin halving zijn zeer positieve tekenen. Daarbij komt dat steeds meer institutionele investeerders de cryptomarkt betreden. Hierdoor is Bitcoin erin geslaagd de negatieve gevolgen van het coronavirus om te keren, in tegenstelling tot de traditionele aandelenmarkt.
Retail toont weer interesse in Bitcoin, blijkt uit sociale media. Toch laat Google Trends zien dat de massa nog afwacht.
Bitcoin daalt door spanningen met Iran, maar analisten blijven positief: renteverlagingen en ETF-hoop stuwen koersdoel naar 200.000 dollar.
De cryptokoersen zakken na weken van stijging plots stevig weg. Wat veroorzaakt de terugval, en is dit een korte dip of het begin van meer?
Rusland wil via de BRICS-bank afrekenen met de dominantie van de dollar. Sancties bemoeilijken dit, maar uitbreiding van BRICS versterkt hun invloed.
EU-voorstel wil private keys als persoonsgegevens beschouwen. Bitcoin-transacties zouden dan gewist moeten worden – een onmogelijke eis.
Robert Kiyosaki voorspelt crash en adviseert Bitcoin, goud en zilver. Zilver is volgens hem nu “de koopkans van het decennium”.