Dogecoin (DOGE)
Dogecoin

Gokhstein: “Elon Musk is Dogecoin niet aan het shillen of pumpen”

Iedereen weet inmiddels dat Elon Musk een grote voorliefde koestert voor Dogecoin. De man is fan van memes en daar past Dogecoin uiteraard perfect bij. Dogecoin is immers ooit begonnen als een grap. David Gokhstein, de onofficiële leider van Shiba Inu, is van mening dat Musk niet zomaar de koers probeert op te drijven.

Er zit meer achter

Volgens Gokhstein zit er meer achter de berichten van Musk. Wat Gokhstein ziet is iemand die Dogecoin probeert te begrijpen en voor zichzelf onderzoekt hoe mensen Dogecoin kunnen gebruiken. “Vanuit mijn perspectief probeert Elon uit te zoeken hoe mensen Dogecoin hier kunnen gebruiken”, aldus Gokhstein op Twitter.

Sinds de overname van Twitter door Musk is de hoop van de volledige Dogecoin-gemeenschap op de miljardair gevestigd. De kans lijkt echter klein dat hij de complete reputatie van het platform wil ophangen aan de memecoin. Het meest realistische scenario is dat Dogecoin één van de betaalopties wordt op het platform van Musk.

Sommige mensen zien echter meer potentie in de overname voor Dogecoin. “Nu Twitter in handen is van Elon Musk, zie ik een realistische kans dat DOGE op de een of andere manier samensmelt met het platform”, aldus Cardano-oprichter Charles Hoskinson. Hij suggereerde destijds ook dat Dogecoin een Cardano-sidechain moet worden.

Musk doet mee

Overigens doet Musk zelf ook gewoon mee aan het creëren van hype rondom Dogecoin en Twitter. Niet lang na de overname van het platform publiceerde Musk een bericht waarin zijn Shiba Inu hond te zien is met een Twitter-shirt. Daarmee lijkt de miljardair duidelijk aan te geven dat er in ieder geval bescheiden plannen zijn om iets met Dogecoin te doen op het platform.

Uiteindelijk moeten we het allemaal nog maar zien. Tot nu toe is er nog niets met Dogecoin gedaan en ligt de focus van Musk op het verbeteren van het platform zelf. Met name het sneller maken van het platform en door te proberen een oplossing te vinden voor de vele spambots die actief zijn op Twitter.

Dogecoin nieuws

Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Dogecoin en Shiba Inu tonen veerkracht door sterke liquiditeit
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?