Cryptocurrency

Cryptocurrency

Goldman Sachs: 19 crypto-aandelen presteerden aanzienlijk beter dan S&P 500

De internationaal opererende investeringsbank Goldman Sachs heeft diverse cryptocurrency gerelateerde aandelen geïdentificeerd die het op dit moment aanzienlijk beter doen dan de S&P 500 zelf.


Ruim 3 keer hoger rendement voor crypto bedrijven

Dit laat de bank weten in een notitie aan beleggers. Hierin benadrukten ze dat er inmiddels 19 Amerikaanse aandelen zijn met een totale marktkapitalisatie van ten minste $1 miljard en nauwe banden met de crypto- en blockchain-industrie. Volgens de bank zou veel van deze aandelen “dramatisch beter presteren” dan de bredere aandelenmarkt.

Naar verluidt hebben deze crypto- gerelateerde bedrijven dit jaar een gemiddeld rendement van 43% weten te behalen. Dit komt neer op circa 3 keer zoveel rendement als de 13% die de S&P over dezelfde periode behaald heeft. De cryptocurrency mining-bedrijven lijken het momenteel het best te doen, met Marathon Digital Holdings en Riot Blockchain als leiders. Respectievelijk hebben zij sinds dit jaar winsten van 218% en 151% weten te genereren.


Grote stappen adoptie van cryptocurrencies

Hiernaast merkten de analisten van Goldman op dat zowel BNY Melon als JPMorgan Chase de adoptie van de blockchain-technologie geleid hebben. Dit door diverse crypto-gerelateerde diensten aan te bieden, waaronder crypto-bewaring en interbancaire transacties.

Hiernaast hebben meerdere bedrijven over het afgelopen jaar aanzienlijke investeringen gedaan in de crypto-wereld, waaronder Tesla en MicroStrategy. Zij zagen hun aandelenkoers half april van dit jaar dan ook exploderen, toen Bitcoin (BTC) zijn recordhoogte van circa $65.000 bereikte. Geschat wordt dat MicroStrategy inmiddels voor circa $4.5 miljard aan BTC in bezit heeft.

Hiernaast zijn er ook nog andere bedrijven de crypto-wereld ingestapt, waaronder PayPal met zijn eigen cryptodienst, het betalingsbedrijf Square met een investering in BTC en Mastercard/Visa met diverse crypto diensten. Hierdoor heeft de adoptie van cryptocurrencies in 2020 en 2021 flinke stappen gezet.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten