Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Goldman Sachs overweegt te investeren in cryptocurrencies

Goldman Sachs Group Inc. overweegt te investeren in digitale activa, zodoende gaat de Amerikaanse bank de cryptocurrency-markt betreden.


Goldman Sachs betreedt cryptocurrency-markt

Een van ’s werelds grootste investeringsbanken, onderzoekt de mogelijkheid om een custodian-dienst voor digitale activa te lanceren. Volgens een rapport heeft de investeringsbank een Request for Information (RFI) uitgegeven. Deze is eind 2020 verzonden naar tenminste één bekende speler in de cryptowereld.

“Net als JPMorgan hebben we een RFI uitgebracht voor digitale opslag. We bestuderen de kwestie uitgebreid en beslissen wat we nu gaan doen,” zei een insider van Goldman.

Hij merkte op dat het initiatief deel uitmaakt van een “bredere digitale strategie”. Daarbij verwees hij naar een recente beslissing van het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) met betrekking tot stablecoins. Wat betreft de timing van de lancering van diensten met betrekking tot cryptocurrencies, antwoordde de gesprekspartner van de publicatie dat de plannen van de bank “in de nabije toekomst duidelijk zullen worden”. Volgens het rapport zouden ook JPMorgan en de Citi bank naar cryptocurrencies kijken.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten