Ripple, xrp
Ripple

Goldman Sachs, Wells Fargo en HSBC classificeren XRP als digitale valuta

Onlangs behaalde Ripple nog een kleine overwinning in hun lopende rechtszaak. Maar nu lijken ze ook buiten de rechtszaak overwinningen te halen.

Mogelijkheid in betalingen

Diverse banken zijn positief gesteld over Ripple. Eén hiervan is HSBC. Zij zijn positief over XRP en hun DLT-technologie waarover ze het volgende zeggen:

DLT kan end-to-end waardeoverdrachten stroomlijnen, waardoor de kosten, operationele risico’s en afwikkelingsperioden worden verminderd. Ripple’s XRP-grootboek biedt bijvoorbeeld realtime cross- grensregelingen, met behulp van tokens die de valuta’s van de centrale bank vertegenwoordigen.

Ripple’s XRP-token wordt inmiddels geïdentificeerd als een mogelijkheid in betalingen. Het zou bijvoorbeeld naast Circle, een peer-to-peer betalingstechnologie, en Coinbase, kunnen fungeren.

Er loopt al een lange tijd een rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC). Inmiddels zijn er veel mensen die de manier van de SEC ongepast vinden. In plaats van regelgevende duidelijkheid te verschaffen door middel van regelgeving, probeert deze Amerikaanse SEC de markt namelijk juist te pesten. Ook dienen ze handhavingszaken in of dreigen ze hiermee. Eén van de tegenstanders zei hier het volgende over:

Onbewezen beschuldigingen die zich voordoen als regelgeving is slecht beleid dat consumenten en markten schaadt die door de grillen van een ongecontroleerde regelgever worden geslagen.

Gezien de rechtszaak nog lopend is, is het niet bekend wat de uitslag hiervan precies zal zijn.

Ripple nieuws

Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Kan Ripple (XRP) ooit tot 100 dollar waard worden?
Crypto whales kopen miljoenen aan Ripple (XRP), rally op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?