Ripple Nieuws

Goldman Sachs, Wells Fargo en HSBC classificeren XRP als digitale valuta

Onlangs behaalde Ripple nog een kleine overwinning in hun lopende rechtszaak. Maar nu lijken ze ook buiten de rechtszaak overwinningen te halen.

Mogelijkheid in betalingen

Diverse banken zijn positief gesteld over Ripple. Eén hiervan is HSBC. Zij zijn positief over XRP en hun DLT-technologie waarover ze het volgende zeggen:

DLT kan end-to-end waardeoverdrachten stroomlijnen, waardoor de kosten, operationele risico’s en afwikkelingsperioden worden verminderd. Ripple’s XRP-grootboek biedt bijvoorbeeld realtime cross- grensregelingen, met behulp van tokens die de valuta’s van de centrale bank vertegenwoordigen.

Ripple’s XRP-token wordt inmiddels geïdentificeerd als een mogelijkheid in betalingen. Het zou bijvoorbeeld naast Circle, een peer-to-peer betalingstechnologie, en Coinbase, kunnen fungeren.

Er loopt al een lange tijd een rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC). Inmiddels zijn er veel mensen die de manier van de SEC ongepast vinden. In plaats van regelgevende duidelijkheid te verschaffen door middel van regelgeving, probeert deze Amerikaanse SEC de markt namelijk juist te pesten. Ook dienen ze handhavingszaken in of dreigen ze hiermee. Eén van de tegenstanders zei hier het volgende over:

Onbewezen beschuldigingen die zich voordoen als regelgeving is slecht beleid dat consumenten en markten schaadt die door de grillen van een ongecontroleerde regelgever worden geslagen.

Gezien de rechtszaak nog lopend is, is het niet bekend wat de uitslag hiervan precies zal zijn.

Ripple nieuws

Experts van mening dat SEC e-mails Ripple niet verder gaan helpen Experts van mening dat SEC e-mails Ripple niet verder gaan helpen
Hulp uit onverwachte hoek voor Ripple in rechtszaak tegen SEC Hulp uit onverwachte hoek voor Ripple in rechtszaak tegen SEC
Dit is waarom de XRP koers met 12 procent is gestegen Dit is waarom de XRP koers met 12 procent is gestegen
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten