Goldman Sachs
Blockchain

Goldman Sachs zoekt crypto-personeel, maar ontslaat 3.200 werknemers

Volgens diverse berichten is de afdeling digitale activa van Goldman Sachs bereid om zijn team van 70 medewerkers te versterken, ondanks een recente kostenbesparingsactie waarbij 3.200 werknemers zijn vertrokken of nog moeten vertrekken.

Crypto-team groeit gestaag

Het hoofd van digitale activa voor de bank, Mathew McDermott, heeft laten weten dat de bank nog steeds ‘enorm ondersteunend’ is en blijft omtrent het verkennen van blockchain gerelateerde toepassingen.

Vorige week heeft de directeur tegen Bloomberg gezegd dat het team voor digitale activa is gegroeid van slechts 4 personeelsleden in 2020 tot zo’n 70 medewerkers vandaag.

Dat het bedrijf zijn crypto-team nu wil uitbreiden is enigszins opvallend te noemen, want eerder hebben ze nog 3.200 banen geschrapt, waarmee ze de grootste ontslagronde sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008-2009 hebben gezien. Deze bezuinigingen hebben op zijn beurt naar verluidt gevolgen gehad voor leidinggevenden op senior-, midden- en juniorniveau en heeft zich geconcentreerd op de belangrijkste handels- en bankafdelingen.

McDermott gaf aan in december dat het bedrijf op zoek was naar kansen om cryptobedrijven te kopen die na de ineenstorting van crypto-uitwisseling FTX “verstandiger geprijsd” zijn. Hij voegde eraan toe dat ze al hun due diligence doen bij sommige cryptobedrijven. McDermott merkte als slot op dat alhoewel FTX een “affichekind” van de sector was, de onderliggende technologie achter de industrie uiteindelijk “blijft presteren”.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?