Goldman Sachs
Blockchain

Goldman Sachs zoekt crypto-personeel, maar ontslaat 3.200 werknemers

Volgens diverse berichten is de afdeling digitale activa van Goldman Sachs bereid om zijn team van 70 medewerkers te versterken, ondanks een recente kostenbesparingsactie waarbij 3.200 werknemers zijn vertrokken of nog moeten vertrekken.

Crypto-team groeit gestaag

Het hoofd van digitale activa voor de bank, Mathew McDermott, heeft laten weten dat de bank nog steeds ‘enorm ondersteunend’ is en blijft omtrent het verkennen van blockchain gerelateerde toepassingen.

Vorige week heeft de directeur tegen Bloomberg gezegd dat het team voor digitale activa is gegroeid van slechts 4 personeelsleden in 2020 tot zo’n 70 medewerkers vandaag.

Dat het bedrijf zijn crypto-team nu wil uitbreiden is enigszins opvallend te noemen, want eerder hebben ze nog 3.200 banen geschrapt, waarmee ze de grootste ontslagronde sinds de wereldwijde financiële crisis van 2008-2009 hebben gezien. Deze bezuinigingen hebben op zijn beurt naar verluidt gevolgen gehad voor leidinggevenden op senior-, midden- en juniorniveau en heeft zich geconcentreerd op de belangrijkste handels- en bankafdelingen.

McDermott gaf aan in december dat het bedrijf op zoek was naar kansen om cryptobedrijven te kopen die na de ineenstorting van crypto-uitwisseling FTX “verstandiger geprijsd” zijn. Hij voegde eraan toe dat ze al hun due diligence doen bij sommige cryptobedrijven. McDermott merkte als slot op dat alhoewel FTX een “affichekind” van de sector was, de onderliggende technologie achter de industrie uiteindelijk “blijft presteren”.

Blockchain nieuws

Storm Partners lanceert nieuwe Web3-innovatie-sandbox “Lightningbox” in Genève
Nigeria blijft bovenaan Google-zoekopdrachten voor “Bitcoin” ondanks hardhandig optreden
Australische overheid verbiedt gebruik van crypto en creditcards voor online gokken
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken