Cardano, ada
Cardano

Google Bard en ChatGPT voorspellen de Cardano koers

Na een sterke stijging tegen het einde van 2023, begon Cardano (ADA) het nieuwe jaar met een correctie. Ondanks deze correctie is de kans zeker aanwezig dat Cardano spoedig weer de weg omhoog in slaat, zeker met bullish evenementen zoals de Bitcoin (BTC) halving in het vooruitzicht.

In dit artikel verkennen we de toekomstige prijsvoorspellingen voor Cardano, zoals gedaan door Google’s kunstmatige intelligentie, Bard, en OpenAI’s chatbot, ChatGPT.

Cardano prijsvoorspelling ChatGPT

ChatGPT heeft drie scenario’s uiteengezet voor de toekomstige koers van Cardano, variërend van bearish tot gematigd en bullish.

Ondanks een overwegend optimistische visie, voorziet de AI in het meest pessimistische scenario dat ADA na de halving zal handelen tussen de $1,5 en $2.

In een gematigd scenario anticipeert ChatGPT op een aanzienlijke koersstijging tot mogelijk $4, wat de vorige hoogste koers (ATH) van $3,09 zou overstijgen.

In het meest positieve scenario voorspelt de AI een koerssprong tot wel $7, een stijging van 126% ten opzichte van het vorige record.

Cardano prijsvoorspelling Bard

Google’s AI, Bard, hanteert een voorzichtigere benadering in zijn voorspellingen en heeft zijn verwachtingen eveneens verdeeld over drie scenario’s: bearish, neutraal en optimistisch.

In het meest pessimistische geval projecteert Bard dat Cardano na de halving tussen de $0,5 en $0,75 zal worden gewaardeerd.

Bij een gunstiger verloop ziet Bard mogelijkheden voor de ADA koers om een waarde van $1,25 te bereiken.

In het meest optimistische scenario voorspelt deze AI dat de digitale valuta een piek kan bereiken van $3, iets onder de vorige all-time high (ATH).

Februari belooft gunstige maand te worden

Of deze voorspellingen werkelijkheid zullen worden, zal alleen de tijd kunnen leren. Er lijken echter gunstige kansen te zijn voor de AI-voorspellingen, mede doordat historische gegevens aantonen dat februari vaak een positieve maand is voor cryptocurrencies.

Statistieken wijzen uit dat februari traditioneel een gemiddeld rendement van ongeveer 36% oplevert, wat het een van de meest voordelige maanden maakt voor investeringen in digitale valuta.

Gezien deze historische data, zou de prijs van ADA naar verwachting kunnen stijgen tot ongeveer $0,70, wat de hoogste waarde zou zijn sinds mei 2022.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Snelle groei van Cardano netwerk: Dagelijks 5.500 nieuwe wallets
Cardano onder druk: Crypto analist verwacht verdere prijsdaling
Cardano (ADA) op cruciaal niveau: Is een nieuwe rally aanstaande?
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen