Google cloud
Blockchain

Google Cloud voegt 11 blockchains toe aan datawarehouse ‘BigQuery’

In een recente ontwikkeling, meldt een nieuwe blogpost dat de BigQuery-service van Google Cloud maar liefst 11 blockchain-netwerken aan zijn datawarehouse heeft toegevoegd. Deze uitbreiding omvat een gevarieerde lijst van blockchain-netwerken, waaronder Avalanche, Arbitrum, Cronos, Ethereum’s Görli-testnet, Fantom, Near, Optimism, Polkadot, Polygon’s mainnet, Polygon’s Mumbai-testnet en Tron.

Deze integratie markeert een belangrijke stap vooruit in het vermogen van Google Cloud om gegevens van diverse blockchain-ecosystemen te analyseren en te benutten.

Wat is Google’s BigQuery eigenlijk?

Google’s BigQuery is een krachtige datawarehouse-service die grote ondernemingen in staat stelt om gegevens op te slaan en complexe vragen te stellen. Naast het bieden van een robuuste infrastructuur voor gegevensbeheer, stelt BigQuery ook openbare datasets beschikbaar voor raadpleging, waaronder waardevolle bronnen zoals Google Trends, demografische gegevens van de American Community Service, Google Analytics en meer.

De wereld van blockchain-gegevensanalyse werd in 2018 aanzienlijk verrijkt toen Google een Bitcoin-dataset introduceerde als onderdeel van de BigQuery-service. Later datzelfde jaar voegde het Ethereum toe aan de lijst van ondersteunde blockchain-netwerken. In februari 2019 breidde Google zijn blockchain-dekking verder uit door Bitcoin Cash, Dash, Dogecoin, Ethereum Classic, Litecoin en Zcash toe te voegen aan de reeds bestaande gegevensbronnen.

De recente aankondiging van 21 september markeert een opmerkelijke mijlpaal, aangezien BigQuery nu gegevens van maar liefst 19 verschillende blockchain-netwerken kan verwerken. Dit uitgebreide scala aan ondersteunde blockchain-ecosystemen versterkt de positie van BigQuery als een essentieel instrument voor het analyseren en begrijpen van de gegevens die inherent zijn aan de blockchain-technologie.

Uitvoeren van blockchain-query’s wordt eenvoudiger

Naast de integratie van deze nieuwe blockchain-netwerken heeft Google tevens een nieuwe functie toegevoegd die ontworpen is om het uitvoeren van blockchain-query’s aanzienlijk eenvoudiger te maken. Door middel van een reeks door de gebruiker gedefinieerde functies heeft het Google-team methoden aangeboden om de vaak voorkomende lange decimale resultaten, die kenmerkend zijn voor blockchains, effectief te verwerken. In hun aankondiging stelde Google dat deze nieuwe functies “klanten de mogelijkheid zullen bieden om uitgebreidere decimale cijfers te verkrijgen voor hun blockchain-gegevens en tegelijkertijd fouten bij berekeningen zullen verminderen.”

Het jaar 2023 heeft Google Cloud zien groeien in zijn betrokkenheid bij blockchain-technologie. Op 7 juli kondigde het een samenwerking aan met Voltage, een toonaangevende infrastructuuraanbieder voor het Lightning Network. Bovendien, op 14 september, ging Google een partnerschap aan met de Web3-startup Orderly Network om off-chain componenten te leveren ter ondersteuning van gedecentraliseerde financiële toepassingen.

Blockchain nieuws

Het Britse Lagerhuis raadt verdere CBDC-tests aan
KuCoin Ventures verstrekt $20.000 aan subsidies aan blockchain-platform The Open Network (TON)
Hut8 Mining opereert als in de VS gevestigde entiteit na de USBTC-fusie
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december