Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Google huurt PayPal-medewerker om cryptovoetafdruk te vergroten

Alphabet Inc. dochter Google heeft voormalig PayPal Senior Vice President en Chief Product Architect Arnold Goldberg ingehuurd om zijn betalingsdivisie te leiden. Dit meldde een rapport van Bloomberg vandaag.


Verdiepen in meer financiële diensten

Slechts drie maanden na het opgeven van een strategie om Google Pay-gebruikers betaal- en spaarrekeningen te laten creëren via zijn voorgestelde Plex-dienst, zal de zoek- en reclamegigant zich meer gaan verdiepen in andere financiële diensten. Bijvoorbeeld cryptocurrency debetkaarten. De Google President of Commerce Bill Ready vertelde aan Bloomberg

“Crypto is iets waar we veel aandacht aan besteden. Naarmate de vraag van gebruikers en handelaars evolueert, zullen wij mee evolueren.”

Google Pay, de digitale portemonnee van het bedrijf voor online of contactloze mobiele aankopen, heeft al enkele voorzichtige stappen gezet in de crypto ruimte. In maart 2020, in nieuws dat waarschijnlijk werd overschaduwd door dreigende COVID-lockdowns, voegde Google Pay integratie toe voor de Coinbase Card, een Visa-debetkaart die Bitcoin-betalingen mogelijk maakt. Google Pay-gebruikers konden de kaartgegevens op hun Android-telefoons opnemen en beginnen met het kopen van dingen in Bitcoin. Coinbase Card integreert ook met Apple Pay.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De dominantie van apple

In augustus 2021, maanden na de integratie met Apple Pay, kwam BitPay Mastercards ook naar Google Pay. En in oktober 2021 kondigde Bakkt aan dat houders van haar debetkaart deze in combinatie met Google Pay konden gebruiken om goederen en diensten te kopen met Bitcoin. De dienst bood in wezen een manier voor mensen om hun BTC in te wisselen voor USD op het verkooppunt.

Maar Google loopt achter op Apple Pay. Apple’s dominantie op de Amerikaanse smartphonemarkt en de focus op app-ontwikkeling speelt een grote rol.

En dat is waar Goldberg misschien kan helpen. Eind 2020, toen Goldberg nog bij het bedrijf werkte, kondigde PayPal aan dat klanten cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum op zijn platform zouden kunnen kopen. Het betalingsdienstenbedrijf breidde zijn aanbod in de loop van 2021 gestaag uit. Cryptobetalingen voor handelaren en integraties met zijn Venmo-app werden gelanceerd.

Ready aan Bloomberg vertelde dat Google nog niet klaar is voor cryptotransacties. Het is wel duidelijk dat het een onderdeel is van de strategie voor de toekomst.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten