Google Logo
Blockchain

Google investeert $300 miljoen in AI-bedrijf waar Sam Bankman-Fried in investeerde

Google Cloud investeert 300 miljoen dollar in Anthropic, een bedrijf dat zich specialiseert in kunstmatige intelligentie waarvan Sam Bankman-Fried van FTX ook voor 530 miljoen dollar aandelen kocht. Bankman-Fried investeerde dit gigantische kapitaal ongeveer zes maanden voordat FTX implodeerde.

530 miljoen dollar van Sam Bankman-Fried

De Financial Times maakte op 4 februari melding van de investering van 300 miljoen dollar van Google Cloud in Anthropic. Op dezelfde dag maakte het bedrijf de investering bekend, zonder daarbij exacte getallen te noemen. “We zijn enthousiast over de mogelijkheid om Google Cloud te gebruiken om onze AI-systemen te trainen, waaronder Claude,” zo laat Anthropic op Twitter weten.

In dezelfde aankondiging bevestigt Anthropic dat het in een vorige kapitaalronde een gigantische hoeveelheid geld binnenhaalde van Sam Bankman-Fried en zijn partners. Onder andere Caroline Elison, de CEO van Alameda Research, was onderdeel van de zogenoemde Series B kapitaalronde van het bedrijf.

“De Series B kapitaalronde werd geleid door Sam Bankman-Fried, de voormalig CEO van FTX. In diezelfde ronde participeerde ook Caroline Elison, Jim McClave, Nishad Singh, Jaan Tallinn, en het Center for Emerging Risk Research (CERR),” zo valt er te lezen in de verklaring van Anthropic. Van de 580 miljoen dollar die destijds werd opgehaald, was volgens The New York Times ongeveer 530 miljoen dollar afkomstig van Bankman-Fried en zijn partners.

Nog veel meer?

Overigens zijn er mensen die beweren dat de investering van Bankman-Fried in Anthropic nog veel hoger is dan de 530 miljoen waarover The New York Times spreekt. Er zijn ook schattingen dat het aandeel van Bankman-Fried in het bedrijf oploopt tot wel 1,1 miljard dollar. Het gaat om een bewering van een FTX-crediteur, die niet verder in detail treedt over zijn bewering.

Andere leden van de crypto-gemeenschap speculeren nu over de mogelijkheid om het aandeel van Bankman-Fried in Anthropic te gebruiken voor het terugbetalen van de crediteuren van FTX. Google Cloud ontving voor de investering van 300 miljoen dollar een aandeel van 10 procent in Anthropic, dus het aandeel van Bankman-Fried zal nog een stuk hoger liggen.

Blockchain nieuws

NPC Labs haalt $18 miljoen op om Web3-gaminglandschap te revolutioneren
Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen