Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Google Trends-gegevens laten dalende zoekinteresse in NFT’s en Metaverse zien

Waar in eind van 2021 een explosie was in de zoekinteresse op Google naar NFT’s en de Metaverse, lijkt deze in 2022 af te zakken.


Zoekopdrachten Metaverse en NFT’s nemen in rap tempo af

Afgezien van het zoekwoord ‘Metaverse’, blijkt ook dat de wereldwijde zoektocht naar ‘NFT’ sinds begin van dit jaar is afgenomen. De daling voor NFT is echter meer merkbaar, aangezien deze recordhoogtes bereikte in 2021 en vervolgens sterk daalde in het eerste kwartaal van 2022. Beide zoektermen lijken een duikvlucht te hebben genomen sinds de start van 2022. In onderstaande afbeelding is dat beter zichtbaar.

Bron: Google Trends

Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Waar wordt het meest gezocht op Metaverse en NFT?

Uit de data afkomstig van Google Trends blijkt dat in Turkije het meest is gezocht op de zoekterm Metaverse. Hiermee overtrof Turkije landen als China en Singapore, de respectievelijke nummers 2 en 3. In Singapore zochten mensen het meest naar de zoekterm NFT, gevolgd door Hong Kong en China als respectievelijke plaats 2 en 3.

De zoekinteresse in beide termen blijkt aanzienlijk minder te zijn dan in het laatste kwartaal van 2021. In afgelopen december wist NFT nog de zoekterm Crypto te overtreffen. Inmiddels heeft de zoekterm Crypto deze plek weer terug verovert. Afgezien hiervan bereikte de NFT-marktplaats OpenSea een nieuw record: het maandelijkse handelsvolume is in januari hoger geweest dan ooit tevoren. De toename van het zoekvolume voor het trefwoord en het handelsvolume laat zien dat NFT’s de aandacht van de mainstream hebben getrokken.

Deze groei in de NFT-wereld is voor een groot deel toegeschreven aan de diverse beroemdheden die de nieuwe technologie gepromoot hebben, in de vorm van hun eigen NFT-collectie. Van invloedrijke rappers als Snoop Dogg tot marketingexperts zoals Gary Vaynerchuk; veel figuren zorgden vorig jaar voor interesse bij NFT’s. Het is nog niet bekend of de dalende trend zich blijft aanhouden of niet.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten