grayscale
Ethereum, Regulatie

Grayscale en Bitwise annuleren plannen voor Ethereum ETFs

Het grote Grayscale is gestopt met zijn plannen voor een Ethereum Futures ETF nadat het een waarschuwing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ontving, terwijl ook Bitwise een soortgelijke beslissing nam en alle plannen voor Ethereum ETFs op de lange baan schoof.

Opvallen genoeg komt deze beslissing van Grayscale binnen één week nadat het de eventuele lancering van de ETF bekendmaakte.

Reactie van Grayscale

Het lijkt erop dat de SEC ook op dit vlak steeds meer van zich laat horen. Eerder kreeg Grayscale namelijk ook al de mededeling van de SEC dat zij van mening zijn dat Filecoin kwalificeert als effect voor de Amerikaanse financiële wetgeving. Dat betekent in feit dat zij Filecoin zien als een soort aandeel.

Om die reden kwalificeert de Filecoin Trust van Grayscale volgens de SEC als een investment company en hadden zij zich op een specifieke manier moeten registreren bij de SEC en dat vervolgens moeten communiceren met zijn investeerders.

Dat heeft Grayscale niet gedaan, maar het bedrijf is dan ook van mening dat Filecoin niet kwalificeert als effect voor de Amerikaanse financiële wetgeving.

De grote vraag is nu of het annuleren van de Ethereum Futures ETF betekent dat Grayscale van de SEC te horen heeft gekregen dat zij van mening zijn dat Ether ook kwalificeert als effect. Dat zou voor de industrie potentieel een drama kunnen zijn.

Bitwise schrapt de lancering helemaal

Die potentiële zorgen over Ethereum nemen toe omdat Bitwise de lancering van een Ethereum ETF compleet heeft geschrapt. Zou de SEC dan echt naar deze partijen gestapt zijn om te meldden dat zij Ethereum zien als een effect voor de Amerikaanse wetgeving?

Bitwise heeft tot nu toe nog niet aan de buitenwereld laten weten wat er precies is voorgevallen, behalve dat de Ethereum ETF er niet meer komt. Moeten we ons dan echt zorgen maken?

Als Ethereum in de Verenigde Staten kwalificeert als effect, dan zou dat betekenen dat alle gecentraliseerde beursplatforms de assets moeten verwijderen voor hun Amerikaanse klanten. Dat zou praktisch gezien het einde van Ethereum betekenen, in ieder geval als je kijkt naar de koerswaarde en adoptie van de asset.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC