Litecoin Nieuws

Grayscale heeft 80% van alle in februari geminende Litecoin gekocht

Het ‘digitale zilver’ heeft steun gevonden bij de institutionele beleggers van Grayscale. De fondsbeheerder heeft in februari namelijk een heel groot deel van de geminede Litecoinns opgekocht, zo blijkt uit gegevens van Bybt.


Twee na grootste cryptobezit van Grayscale

Grayscale bezit momenteel meer dan 1,44 miljoen Litecoin ter waarde van $248,33 miljoen. Hiermee is Litecoin het op twee na grootste cryptofonds van de fondsbeheerder. Alleen de Bitcoin en Ethereum funds zijn groter.

Het bedrijf is een van de weinige diensten in de Amerika waarmee institutionele beleggers cryptocurrencies kunnen kopen. Het biedt meer dan negen crypto fondsen aan die zowel als abonnement of als verhandelbaar aandeel op de OTC-markt beschikbaar zijn. Opvallend is nu om te zien dat steeds meer institutionele investeerders dus geïnteresseerd zijn in Litecoin.


Grayscale koopt bijna 175 duizend Litecoins

Miners hebben de afgelopen 28 dagen meer dan 201.600 Litecoins gedolven. Maar naarmate toch kochten de klanten van Grayscale het meerendeel van de tokens op. In de afgelopen 30 dagen heeft de Litecoin Trust (LTCN) van Grayscale namelijk 174.900 LTC-tokens verworven.

Volgens de huidige cijfers verdienen miners meer dan 12,5 LTC als “beloning”. Dit betekent dat er meer dan 300 LTC per uur wordt gemined en 7.200 LTC per dag. In februari is er dus meer dan 201.600 Litecoin gedolven in 28 dagen. Met de 174.900 Litecoin die naar LTCN gaat, betekenen de cijfers dat het fonds bijna 80% van alle nieuwe Litecoin die in de afgelopen maand is gedolven, heeft gekocht.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten