Grayscale heeft dit jaar voor $110 miljoen aan Ethereum gekocht

Er is al veel aandacht besteed aan de enorme aantallen Bitcoins die Grayscale beheerd in haar cryptofonds. Maar het bedrijf koopt niet alleen veel BTC. De beheerder koopt ook enorm veel Ethereum tokens op.

Ray Sharif-Askary, directeur van Grayscale, vertelde onlangs in een podcast dat het bedrijf dit jaar al voor meer dan $110 miljoen aan ETH heeft gekocht.


Investeerders kopen ETH op te diversifiseren

De aankopen die Grayscale heeft gedaan in de afgelopen 5 maanden zijn ongeveer gelijk aan 0,4% van de totale marktwaarde van Ethereum.

Sharif-Askary merkte op dat meer dan 38% van de huidige klanten van Grayscale nu meer dan één bepaalde crypto-munt bezit, een aanzienlijke stijging ten opzichte van ongeveer 9% ten opzichte van 12 maanden geleden.

“Het is bemoedigend voor investeerders om te diversifiëren binnen de activaklasse voor digitale valuta, net als bij elke andere traditionele activaklasse,” verklaarde ze.

In dezelfde periode heeft Grayscale $390 miljoen aan Bitcoins gekocht, wat overeenkomt met 0,2% van de marktkapitalisatie. Het bedrijf koopt naar verluidt BTC met een snelheid die gelijk is aan 1,5 keer de hoeveelheid nieuwe Bitcoins die worden gemined.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Bitcoin is een afdekking tegen inflatie

Sharif-Askary schreef Grayscale’s enorme crypto-accumulatie toe aan instellingen die op zoek waren naar een afdekking tegen inflatie als reactie op het Amerikaanse monetaire beleid te midden van de COVID-19-crisis.

“Vanuit een grensperspectief hebben COVID-19 en vooral de beleidsimplicaties echt de weg geëffend voor Bitcoin om gezien te worden als een opslag van waardeactiva. […] Institutionele beleggers nemen via onze producten actieve longposities in digitale activa in, en dat komt omdat ze op zoek zijn naar een actief dat schaars is en dat kan worden gebruikt als een inflatiehaag in een wereld waarin we worden geconfronteerd met een ongekende monetaire stimulus. ‘

“We hebben nog nooit eerder zo’n vraag naar onze producten gezien”, voegde ze eraan toe. De opgang komende interesse vanuit de institutionele bedrijven kan een geweldige boost geven aan de Bitcoin koers.

 

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken