grayscale
Bitcoin

Grayscale wint ETF-rechtszaak van SEC, Bitcoin koers 5 procent omhoog

Een panel van drie rechters in de Verenigde Staten heeft Grayscale Investments in het gelijk gesteld in hun strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over een herbeoordeling van hun aanvraag voor een Spot Bitcoin ETF. Grayscale heeft al jaren de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) waarmee ze ruim 600.000 Bitcoin beheren.

Dat fonds wil het omzetten in een Spot Bitcoin ETF, maar dat weigerde de SEC. Volgens de rechter is dat besluit echter onvoldoende onderbouwd.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers omhoog geschoten naar 27.300 dollar, wat een stijging van ongeveer 5 procent markeert ten opzichte van de koers van enkele momenten geleden.

De markt lijkt dit dus te interpreteren als fantastisch nieuws voor de Bitcoin koers, wat het op het eerste gezicht ook is.

Als we hierdoor daadwerkelijk op korte termijn een Spot Bitcoin ETF krijgen, dan kan dat een enorme koersexplosie opleveren.

Voor begin september staan er ook deadlines voor verschillende Spot Bitcoin ETFs op de planning. Het zou dan zomaar kunnen dat de Spot Bitcoin ETF van bijvoorbeeld BlackRock op de markt komt.

Wat zijn de volgende stappen?

Het is belangrijk om te vermelden dat de komst van een Spot Bitcoin ETF op korte termijn hierdoor niet meteen een zekerheid is. Er bestaat ook nog zeker een mogelijkheid dat de SEC een goede uitleg weet te formuleren op de vragen die volgens de rechter nog onvoldoende beantwoord zijn.

Wat dat betreft moeten we het allemaal nog maar afwachten, maar de eerste tekenen zijn in ieder geval goed. Het wordt interessant om te zien wat de Bitcoin koers de rest van de dag gaat doen als gevolg van dit nieuws.

Dit had Bitcoin in ieder geval wel even nodig. De afgelopen weken viel de Bitcoin koers steeds verder terug, omdat de bulls het momentum verloren. Dit kan weleens de sparkle zijn die de bulls nodig hadden om de koers weer een nieuwe slag omhoog te brengen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers