Bitcoin

Groot Amerikaans bedrijf stopt met mining activiteiten

Kort nadat Bitcoin op 13 maart onder de drempel van $4.000 zakte, kondigde DPW Holdings, een bedrijf dat genoteerd staat op de Nasdaq, aan dat het tijdelijk haar crypto valuta mining bedrijf Digital Farms stopzet.


DPW brengt SEC op de hoogte van wijzigingen in het bedrijf

Hoewel de crypto markten enigszins zijn hersteld na de enorme crash van maart, heeft de haperende prijs van Bitcoin geleid tot de sluiting van grote mining bedrijven. De sluiting van de Digital Farms komt samen met andere sluitingen en veranderingen bij DPW. Deze maatregelen zijn een reactie op de COVID-19-pandemie.

Hoewel de veranderingen bij de andere bedrijven van DPW rechtstreeks verband houden met de impact van COVID-19, Zou Digital Farms worden gesloten vanwege de recente prijscrash van Bitcoin. De aanvraag luidt:

“De crypto valuta mining activiteiten van Digital Farms zijn voor onbepaalde tijd opgeschort. Dit is voornamelijk als gevolg van de sterke daling van de marktprijs van Bitcoin.”

Digital Farms, voorheen bekend als Super Crypto Mining, is een dochteronderneming van DPW. Digital Farms maakt gebruik van de eigen mining hardware van DPW, genaamd Anteater. Deze is ontwikkeld in samenwerking met Samsung. In mei 2019 kocht Digital Farms een faciliteit van 617.000 vierkante meter in de Verenigde Staten. Dit deed het om de algehele winstgevendheid van mining te vergroten door toegang te krijgen tot 28 megawatt aan stroom en een infrastructuur ter ondersteuning van maximaal 300 megawatt.


Digital Farms on-hold tot Bitcoin halving

De aankondiging van de opschorting van Digital Farms kwam ongeveer 60 dagen voor de volgende Bitcoin halving. De Bitcoin halving staat gepland in mei en is één van de meest belangrijke evenementen in de cryptowereld. Hierbij zullen de mining beloningen met 50% worden verlaagd. De halving vindt eens in de vier jaar plaats en heeft historisch gezien geleid tot een aanzienlijke stijging van de prijs van Bitcoin. Sommige crypto spelers zijn echter van mening dat de volgende halving van Bitcoin weinig tot geen invloed zal hebben op de prijs van Bitcoin.

Hoewel sommige analisten verwachtten dat de Bitcoin zou stijgen tijdens de aanstaande halving, maakte Bitcoin in maart 2020 precies de tegenovergestelde trend door. Integendeel, Op 13 maart halveerde juist de prijs van Bitcoin, tot $3600. Op het hoogtepunt van de crash bedroegen de dagelijkse verliezen van de munt meer dan 50%.


Bitcoin miners zetten computers stil

De enorme daling van de Bitcoin prijs leidde tot aanzienlijke instabiliteit voor de miners. Het minen is voor een groot deel onrendabel geworden. Dit dwong een aantal miners hun apparatuur stil te zetten. Zo werd gemeld door het blockchain-analysebedrijf Glassnode.

Toen sommige miners hun apparatuur uit zetten omdat ze geen winst maakten na de crash, zag Bitcoin de op één na grootste daling van de moeilijkheidsgraad ooit. Volgens gegevens van Glassnode daalde de moeilijkheidsgraad van Bitcoin op 16 maart met bijna 16%. De moeilijkheidsgraad is een maatstaf die aangeeft hoeveel tijd miners nodig hebben om nieuwe transacties aan het Bitcoin netwerk toe te voegen.

Sommigen denken dat een daling van de moeilijkheidsgraad een slecht teken is. Anderen denken juist dat dit de bodem aanduidt en dat we vanuit hier weer een hogere prijs kunnen verwachten.

 

Bitcoin nieuws

Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
MicroStrategy koers veel te hoog ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?