Grootschalige aanval op privacy bij Litecoin

De cryptocurrency exchange Binance beweert dat de op vier na grootste altcoin, Litecoin (LTC) is aangevallen. Wat is er precies gebeurt?


Twitter-bericht

Op het sociale media platform Twitter maakte de cryptocurrency exchange Binance de aanval bekend.

In de tweet is een link naar een transactie gedeeld. Volgens Binance, maakt deze transactie deel uit van de aanval. Zo wordt er slechts een fractie van een Litecoin (slechts een paar duizenden van een Litecoin) naar 50 diverse adressen gestuurd. Volgens Binance is dit een relatief nieuw soort kwaadaardige activiteit van hackers.


Stofaanval

De aanval, wordt ook wel een stofaanval genoemd. Bij zo’n dergelijke aanval proberen hackers en andere oplichters de privacy van Bitcoin- en andere cryptocurrency-gebruikers te verbreken. Met deze gegevens proberen zij vervolgens de accounts te hacken. Deze gegevens proberen ze te verkrijgen door hele kleine hoeveelheden cryptomunten te versturen naar hun persoonlijke portemonnee. Hierom zag je in dit geval ook dat het naar 50 adressen werd verstuurd, in plaats van slechts een enkel adres of enkel een paar losse adressen.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken