crash
Bitcoin, Solana

Grootschalige uitstroom in cryptomarkt na FOMC vergadering: Bitcoin en Solana hard getroffen

De cryptomarkt bevindt zich momenteel in een dip. Naast de dalingen in de gehele markt zien we ook een aanzienlijke uitstroom van verschillende fondsen, na vijf opeenvolgende weken van instroom. Volgens gegevens van blockchainanalyseplatform CoinShares kwam het totale verlies uit op $600 miljoen, de grootste uitstroom sinds 22 maart dit jaar.

De uitstroom was voornamelijk geconcentreerd in Bitcoin (BTC) en Solana (SOL) fondsen, met respectievelijk $621 miljoen en $0,2 miljoen aan uitstroom. Een groot deel van deze uitstroom kwam van de Spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in Amerika. Deze fondsen registreerden dagelijkse uitstromen, met uitzondering van een instroom van $100,8 miljoen op 12 juni. Uiteindelijk kwam de totale uitstroom voor deze ETF’s uit op $580 miljoen.

Negatief beleggerssentiment

Het negatieve beleggerssentiment rond Bitcoin was ook zichtbaar in de shortposities van Bitcoin, die $1,8 miljoen aan instroom registreerden. Dit suggereert dat sommige beleggers speculeren op verdere prijsdalingen van Bitcoin.

Invloed van de FOMC vergadering

De uitstromen volgden op een teleurstellende conclusie van de Federal Open Market Committee (FOMC) vergadering, waarbij de rente werd gehandhaafd op 5,25%-5,50%. Federal Reserve (Fed) voorzitter Jerome Powell gaf aan dat renteverlagingen voorlopig niet te verwachten zijn. Dit leidde ertoe dat beleggers hun investeringen in risicovolle activa, zoals crypto, terugtrokken.

Optimistische toekomstvisie van voormalig Coinbase topman

Hoewel we nu door een bearish periode lijken te gaan, benadrukt voormalig Coinbase topman Balaji Srinivasan de potentie van crypto en de cruciale rol die het kan spelen in het tijdperk van kunstmatige intelligentie (AI). Op Twitter laat hij weten dat het potentieel van “digitale schaarste” gecombineerd met AI, kan leiden tot “digitale rijkdom.”

Srinivasan suggereert daarbij wel dat Bitcoin de dominante vorm van digitale schaarste zal blijven. Hij voorziet een toekomst waarin mensen crypto gebruiken om hun menselijkheid te bewijzen aan A -tools om robots te huren en aan te sturen. Hoewel zijn visie abstract is, blijft zijn vertrouwen in de rol van crypto, met name Bitcoin, in de toekomstige economie sterk.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen