Regulatie

Grootste bank in Singapore lanceert crypto-trustoplossing

De DBS Private Bank is één van de grootste vermogensbeheerders in Azië buiten China. Zij hebben nu bekend gemaakt dat zij een crypto-trustoplossing gelanceerd hebben. Dit ten midden van een als maar groeiende vraag naar digitale activa in Azië.


In eerste instantie vier cryptocurrencies ondersteund

Eerder, in december 2020, zette de bank al een crypto-exchange op. Nu breidt de bankgigant zijn cryptodiensten uit via zijn volledige trustbedrijf ‘DBS Trustee’. Met de nieuwe crypto-trust kunnen klanten van DBS investeren in cryptocurrencies. Ook kunnen ze deze zelf bewaren en beheren. In eerste instantie zullen de cryptocurrencies Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) aangeboden worden. Mogelijk zal dit aanbod in de toekomst aangepast of gewijzigd worden, maar daar zijn nu nog geen concrete plannen voor. Joseph Poon, groepshoofd van DBS Private Bank, zei het volgende over de nieuw gelanceerde crypto-trust:

“Dankzij onze truststructuur kunnen klanten deze activa gemakkelijk aanhouden, met de zekerheid dat ze veilig worden beheerd en doorgegeven aan de beoogde begunstigden. We verwachten dat deze trend zal versnellen naarmate cryptocurrencies meer mainstream worden.”

Joseph Poon

Uitbreiding niet geheel onverwacht

Het is niet geheel onverwacht dat de bankgigant nu met een uitbreiding van zijn cryptodiensten komt. Het bedrijf zag namelijk in het eerste kwartaal van dit jaar een aanzienlijke toename van volume op zijn crypto-exchange. Dit volume zou namelijk vertienvoudigd zijn in vergelijking met een jaar eerder. Naar verluidt is de bank van plan om in het tweede kwartaal een beveiligingstoken te hosten op de crypto exchange.

Hiernaast is de bank een samenwerking aangegaan met de investeringsbank JPMorgan en de staatsinvesteringsmaatschappij Temasek. Gezamenlijk zijn zij van plan om grensoverschrijdende betalingen te verbeteren via een nieuwe op de blockchain gefocuste onderneming.