Bitcoin Nieuws

Grootste Bitcoin-evenement ‘Bitcoin 2021’ van start in Miami

De belangrijkste conferentiedag van ‘Bitcoin 2021’ begint vandaag. De aanwezigen bestaan onder andere uit burgemeester Francis Suarez, Twitter-CEO Jack Dorsey en MicroStrategy-CEO Michael Saylor.


Bitcoin 2021

Bitcoin 2021 is het grootste Bitcoin-evenement in de geschiedenis. Het evenement gaat vandaag van start met enkele van ’s werelds grootste spelers in de crypto sector. Het evenement, dat gehouden wordt in Miami, wordt vandaag bijgewoond in een uitverkochte zaal door meer dan 12.000 aanwezigen.

De conferentie zal een van de grootste crypto-bijeenkomsten zijn ooit. Helemaal na de COVID-19-pandemie. De organisatoren verwachten maar liefst meer dan 50.000 aanwezigen. Een onofficieel deel van de conferentie begon gisteren al met een “Whale Day” met Galaxy CEO Mike Novogratz en BitGO CEO Mike Belshe.

Het evenement is gepositioneerd als “een muziekfestival”, met meerdere stages, waaronder de belangrijkste “Nakamoto Stage” en andere stages zoals “Stacking Sats Stage” en “End Of Fiat Stage”.


Bitcoin 2021 verplaatst naar “Bitcoin hoofdstad” Miami

De conferentie wordt georganiseerd door Bitcoin Magazine, een crypto-bedrijf die in 2012 mede werd opgericht door Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin. Aanvankelijk zou Bitcoin 2021 plaatsvinden in Los Angeles maar eerder dit jaar werd Bitcoin 2021 verplaatst naar Miami. De aanleiding was burgemeester Francis Suarez, die campagne begon te voeren om Miami op de kaart te zetten als ‘de cryptocurrency-hoofdstad van de wereld’.

“Burgemeester Francis Suarez wil Miami op de kaart zetten als de Bitcoin-hoofdstad van de wereld. Hij heeft ons gevraagd om de grootste Bitcoin-conferentie in de geschiedenis naar zijn stad te brengen, zodra het veilig is voor bezoekers en inwoners”, aldus de organisatoren van het evenement in maart.


Sprekers van de eerste dag

Burgemeester Suarez zelf was de openingsspreker. Hij heeft het evenement afgetropt op het Nakamoto-podium om 15:00 uur Nederlandse tijd. Op het evenement zullen ook enkele Amerikaanse regeringsfunctionarissen aanwezig zijn, waaronder senator Cynthia Lummis en de Amerikaanse pro-cryptovertegenwoordiger Warren Davidson. Lummis werd in januari beëdigd in de Senaat en sprak eerder dit jaar haar steun voor Bitcoin uit. Davidson en Lummis zullen om 21:35 uur Nederlandse tijd praten in een panel genaamd “Bringing Bitcoin Innovation Home To America”.

Ook zullen er belangrijke voormalige Amerikaanse overheidstoezichthouders zijn. Hieronder vallen Chris Giancarlo, een voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission, en Brian Brooks, een voormalig waarnemend controleur van de valuta van het Amerikaanse Office of the Comptroller of the Currency en de huidige Binance CEO. Giancarlo en Brooks gaan het om 9:45 uur Nederlandse tijd hebben over financiële innovatie.

Andere opmerkelijke Nakamoto Stage-sprekers zijn BitGold-oprichter Nick Szabo, Gemini-oprichters Cameron en Tyler Winklevoss, mede-oprichter van Morgan Creek Digital Anthony Pompliano, MicroStrategy CEO Michael Saylor, voormalig presidentskandidaat en congreslid Ron Paul, en grote de crypto- en blockchain-investeerder Tim Draper.

Twitter-CEO Jack Dorsey is van plan het te hebben over de mogelijkheden van de crypto-industrie om voor iedereen een bank-account beschikbaar te stellen. Hij doet dit met Alex Gladstein, chief strategy officer van de Human Rights Foundation, om 12:25 uur ET (18:25 uur Nederlandse tijd).

Ook enkele van ’s werelds grootste beroemdheden ontbreken niet op het evenement. Zo kondigde Paris Hilton haar aanwezigheid aan in een tweet op donderdag. Hierin verklaarde ze dat ze graag deel uitmaakt van deze cryptogemeenschap. Ze maakte eerder dit jaar een grote stap in de cryptocurrency-industrie en verklaarde dat ze optimistisch was over NTF’s.

Ondanks het geweldige nieuws dat er eindelijk weer eens een fysieke crypto conferentie door kan gaan wordt vandaag toch een beetje overschaduwd door de tweets van Elon Musk. Echter, volgens velen moet de crypto community de miljardair gewoon niet meer zo serieus nemen en genieten van de crypto conferentie.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten