Elon musk
Bitcoin

Elon Musk zet crypto-markt wederom onder druk met nieuwe reeks Tweets

De CEO van onder andere Tesla, Elon Musk, heeft wederom een nieuwe reeks cryptocurrency gerelateerde Tweets geplaatst, wat de crypto-markt wederom onder drukl heeft gezet.


Daling van ruim 6% in 24 uur tijd

Bitcoin (BTC) is vandaag weer met ruim $2.000 gezakt. Naar verluidt is dit te danken aan een nieuwe reeks van cryptocurrency gerelateerde Tweets afkomstig van Elon Musk.

Na het plaatsen van de Tweets reageerde de prijs van BTC naar verluidt direct, wat leiddetot een daling van circa $800 binnen een uur, van circa $38.700 naar circa $37.500. Vervolgens werden steeds meer tweets geplaatst, waardoor de prijs nog verder weg is gezakt. Momenteel wordt BTC verhandeld voor circa $36.700 per stuk, een daling van ruim 6% in 24 uur tijd. De top crypto lijkt hiermee weer langzaam te herstellen van zijn dieptepunt op circa $36.200 eerder vandaag. Dat de Bitcoin nu een correctie krijgt is niet geheel onverwacht, dat het wederom door Musk komt is dan weer nieuw.


Reactie vanuit crypto-community

De crypto-community lijkt niet erg te spreken over de nieuwe reeks tweets van Musk. Sommigen trekken de geloofwaardigheid van Musks tweet over de Bitcoin nu in twijfel. Zo ook de Twitteraar Danny Scott, die de volgende tweet plaatste:

Musk staat echter zelf ook al langere tijd onder druk in de crypto-wereld, sinds de opschorting van de BTC-betalingsoptie bij Tesla. Vervolgens is Musk op Twitter overgegaan op een meermalige tweet-reeks met grote prijsgevolgen als gevolg. Hoe meer tweets Musk echter over Bitcoin plaatst, des te minder zijn geloofwaardigheid wordt en des te kleiner de prijssprongen worden.

De nieuwste tweets van Musk komen nu vlak voor het Miami Bitcoin 2021-evenement. Dit evenement gaat vandaag van start en is aangeprezen als het ‘grootste Bitcoin-evenement in de geschiedenis’.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins