Bitcoin

Grootste deel nieuwe Bitcoins gaan richting PayPal-platform

Dan Morehead, de CEO van Pantera Capital, laat weten dat volgens hem PayPal grotendeels verantwoordelijk is voor de recente Bitcoin (BTC) prijsstijging.


Aanbodknelpunt creëren

Deze ontwikkeling, dat grote kopers zoals PayPal nu alle nieuwe BTC opkopen kan een aanbodknelpunt creëren. Dit houdt in dat de vraag naar BTC simpelweg groter is dan het aanbod, omdat teveel individuen en bedrijven nu in BTC willen investeren. Dit heeft normaliter positieve effecten op de prijs, verwacht wordt dan ook dat de prijs omhoog gaat bij een dergelijke situatie.

Eind oktober van dit jaar is bekend geworden dat PayPal de handel in cryptocurrencies via hun platform mogelijk gingen maken. Alhoewel deze functie allereerst voor gebruikers in de Verenigde Staten beschikbaar gesteld is, wordt verwacht dat de rest van de wereld snel zal volgen. Momenteel worden vier cryptocurrencies ondersteund, namelijk Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. Mogelijk worden deze ondersteunde cryptocurrencies in de nabije toekomst nog verder uitgebreid.

Met een actief klantenbestand van ruim 346 miljoen gebruikers, worden de vier cryptocurrencies nu aan een enorm publiek laten zien. Uit een officiële enquête blijkt zelfs dat 65% van de PayPal-gebruikers (wereldwijd) eventueel bereid zijn om gebruik te maken van de nieuw geïntroduceerde cryptocurrencydienst.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Grote verschillen 2017 en het heden

Volgens Morehead kan dit dan ook een belangrijke reden zijn geweest van de recente prijsstijgingen van in ieder geval Bitcoin. Ook laat dit de meer volwassen cryptocurrency markt zien. Waar in 2017 veel cryptocurrencies nog geen echte basis gelegd hadden om te bestaan is dat tegenwoordig wel anders. Hiernaast was het in 2017 ook nog eens aanzienlijk lastiger om cryptocurrencies überhaupt aan te schaffen. Tevens waren nog vrijwel geen instituten die bereid waren om in een cryptocurrency te investeren. Vandaag de dag bestaan op dit punt grote verschillen.

Wellicht wel de grootste is het aantal institutionele beleggers dat in de top cryptocurrency investeert. Zo heeft bijvoorbeeld SkyBridge Capital, een Amerikaans hedgefonds, $25 miljoen in Bitcoin geïnvesteerd.

Maar zij zijn zeker niet de enige. Zo heeft MicroStrategy bijvoorbeeld inmiddels meerdere honderden miljoenen in BTC geïnvesteerd. Dit doordat zij Bitcoin een sterke opslagplaats van geldwaarde vinden die tevens een bescherming biedt tegen inflatie. Bitcoin heeft dan ook een enorm sterk jaar meegemaakt, waardoor het wel meer heeft gegeven dan enkel bescherming tegen inflatie. Ook MicroStrategy heeft hiervan geprofiteerd, die nu aanzienlijke winsten gemaakt hebben op hun investering. Mogelijk volgen nog meer instituten snel. Mocht dit gebeuren dan zou de prijs van BTC wellicht nog verder opgeschroefd kunnen worden. Dit laatste is echter speculatie en hiermee geen handelsadvies.


Bitcoin nieuws

Is de Bitcoin bullmarkt voorbij? Analisten geven hun mening
Bitcoin onder druk: Zakt de koers naar $57.000?
Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving