Elon Musk
Dogecoin

Grootste Dogecoin houder maakt $280 miljoen aan DOGE over – Is het Elon Musk?

De grootste Dogecoin-houder ter wereld maakte vandaag 3,84 miljard DOGE, ter waarde van $280 miljoen, over naar een ander Dogecoin-adres. Het is onbekend van wie het adres is, maar er is veel speculatie dat het om Elon Musk gaat.

Grootste Dogecoin-houder bezit 25% van alle DOGE

Dogecoin beleeft momenteel een nogal teleurstellende week. In de afgelopen zeven dagen is de DOGE koers namelijk met ongeveer 15 procent gedaald. De koersval werd gisteren opnieuw aangewakkerd nadat een poll op Twitter onthulde dat Elon Musk op het punt staat af te treden als CEO van Twitter.

Misschien is het daarom wel des te opvallender dat de grootste Dogecoin investeerder vandaag 3,84 miljard DOGE, ter waarde van $280 miljoen, overgemaakt naar een ander adres. Dit adres is het op vier na grootste DOGE-adres.

Het is ook opmerkelijk te noemen dat dit de grootste overboeking op één dag is sinds de creatie van het bovengenoemde Dogecoin-adres. Volgens gegevens van BitInfoCharts bezit het grootste adres meer dan een kwart van alle DOGE tokens (25,24%). Het op vier na grootste adres bezit nog steeds 2,8% van alle DOGE tokens. 

Nadat de mensen op Twitter de transactie hadden opgemerkt, doken er meteen weer geruchten op dat Elon Musk de man achter de transactie zou kunnen zijn. Er is echter momenteel geen hard bewijs dat dit adres toebehoort aan Elon Musk.

Er zijn wel enkele speculaties die hierop wijzen. Bovendien doet het gerucht dat Musk de grootste Dogecoin bezitter ter wereld is zich al geruime tijd de rondte in de crypto wereld. De speculatie heeft er zelfs toe geleid dat Elon Musk de zaak bij de federale rechtbank van Manhattan heeft voorgelegd.

In juni spanden investeerders een rechtszaak aan waarin ze beweerden dat Musk en zijn bedrijven Tesla Inc, SpaceX en Boring Co. de Dogecoin-prijs hadden gemanipuleerd. De rechtszaak eist $258 miljoen aan schadevergoeding.

Aanwijzingen dat Elon Musk de grootste Dogecoin bezitter ter wereld is

Een blik op de Rich List van BitInfoCharts onthult dat het rijkste DOGE-adres is toegewezen aan het Amerikaanse handelsplatform Robinhood. Hier bestaan ​​echter twijfels over. Crypto adressen op exchanges worden gekenmerkt door het feit dat er een constante instroom en uitstroom is. Het mysterieuze DOGE-adres vertoont echter zeer atypisch gedrag. Dit roept twijfels op of het echt een adres van Robinhood is.

Daarom heeft de on-chain-analysedienst “Lookonchain” begin november een onderzoek uitgevoerd naar de herkomst van het grootste Dogecoin-adres. Uit de analyse bleek dat de grootste whale het token in grote hoeveelheden tussen 19 juli en 21 juli heeft verworven. In totaal ging het om 41 miljard DOGE die destijds $6,4 miljard waard waren.

De Dogecoin van het huidige grootste adres is afkomstig van vijf verschillende adressen. Hierbij was het grootste deel afkomstig van een adres waarvan eerder werd aangenomen dat het van Elon Musk was. Dat adres beëindigde de zijn Dogecoin accumulatie één dag voordat Elon Musk tweette dat hij Dogecoin voor zijn zoon had gekocht.

Een andere aanwijzing is het bedrag aan Dogecoin dat een van de adressen in februari 2021 kocht. Dit was namelijk drie keer 28.061971 DOGE. Toevallig is dit, 28 juni 1971, de verjaardag van Elon Musk.

Dogecoin nieuws

Waarom stijgt de Dogecoin koers plotseling met 18 procent?
Crypto whales kopen voor miljoenen aan Dogecoin
Crypto analist: ‘Dogecoin kan meer dan 500% stijgen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?