Dogecoin, twitter
Dogecoin

Dogecoin Koers daalt na twijfels over Musks leiderschap; is de integratie van DOGE op Twitter in gevaar?

Er werd lang gespeculeerd dat Dogecoin, deel zou uitmaken van een geplande wallet-integratie op Twitter. Vooralsnog is dit nog niet het geval en de geruchten dat Musk af zal treden als CEO van Twitter hebben de Dogecoin koers ook geen goed gedaan.

Dogecoins wisselvallige koers

De Dogecoin koers daalde in de afgelopen paar dagen met meer dan 10 procent, waardoor 1 DOGE token op het moment van schrijven ongeveer $0,744 waard is. De recente koersval vond plaats na de laatste Twitter-poll van Elon Musk waarin hij vroeg of hij moest aftreden als hoofd van het social-mediaplatform.

De Dogecoin koers steeg enorm toen naar buiten kwam dat Elon Musk Twitter had gekocht. Vlak voor de aankoop lag de DOGE prijs nog rond de $0,07. Een paar dagen na de aankoop was de koers al gestegen tot $0,14. Er was veel hype over het feit dat Musk de munt misschien wel zou gaan intergreren op Twitter, maar vooralsnog lijkt dat niet het geval. Door deze tegenvaller is de DOGE koers flink gedaald de afgelopen dagen.

Musks relatie met Dogecoin

Dogecoin werd in 2013 gelanceerd als een grap door Jackson Palmer. Maar de munt leek al snel meer dan slechts een grap te zijn. Investeerders begonnen de munt te verzamelen en al snel bleek dat de rijkste man ter wereld, Elon Musk, groot fan was van Dogecoin. Mede door alle aandacht die Musk aan de meme-coin schonk steeg Dogecoin tot grote hoogte

Het was dan ook goed nieuws toen gelekte berichten doorschemerden dat Musk van plan was een betalingssysteem in Twitter te bouwen. Velen speculeerden dat het dogecoin zou gebruiken, aangezien het Musks favoriete cryptocurrency was. Musk zou die plannen naar verluidt in de wacht hebben gezet na het voltooien van de Twitter-aankoop.

Twijfels over Musks leiderschap

Ondanks dat Twitter meer gebruikers heeft dan ooit hebben velen Musk’s leiderschap in twijfel getrokken als het gaat om Twitter. Eén van die ciritici is de mede-oprichter van Ethereum Vitalik Buterin. Hij zei dat de beslissing van Musk om Twitter accounts te verbannen die ‘slechte’ dingen schreven over Musk zeer schadelijk was voor het social media platform. Volgens Buterin was Musk zelfs op een pad naar autoritarisme.

Buterin was trouwens niet de enige. Heel veel gebruikers waren het niet eens met Musk en dat is waarom de multi miljardair een poll had opgezet of hij nog wel CEO moest blijven van het platform. Een meerderheid van de gebruikers stemde ‘nee’. En Musk heeft laten weten zich te houden aan de resultaten van de poll.

Volgens velen zou dit wel eens slecht nieuws kunnen betekenen voor Dogecoin investeerders. De man die zoveel liefde heeft gegeven aan de meme-coin zal straks namelijk niet meer de leiding hebben over de integratie van DOGE betalingen op het platform.

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren