Nieuws, Trending

Grootste makelaar in Brazilië gaat Bitcoin en Ethereum exchange opzetten

De grootste makelaar in Brazilië gaat de cryptocurrency markt betreden door een cryptocurrency exchange te lanceren voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Dit blijkt uit een onlangs online verschenen artikel.

XDEX

In een interview bij Bloomberg heeft de CEO van ‘Grupo XP’, Guilherme Benchimol, laten weten dat ze van plan zijn om de nieuwe cryptocurrency exchange genaamd XDEX in de komende maanden te lanceren. Grudo XP is in Brazilië de grootste financiële verenging, bestaande uit bedrijven met uiteenlopende bedrijfsmodellen. Met een geschatte omzet van $245 miljard (€208 miljard) in 2020 verwacht het bedrijf komend jaar flink te groeien. De omzet is nu ongeveer vier (4) keer zo laag.

Verplicht

Volgens Benchimol hoeven plaatsvinden. Volgens Benchimol zijn ze vrijwel verplicht om in deze markt te beginnen. Doordat cryptocurrency in de afgelopen periode zo flink in populariteit is gestegen wordt Grupo XP die richting op geduwd. Ongeveer 3 miljoen Brazilianen weten wat de Bitcoin (BTC) precies is, alhoewel ‘slechts’ 600.000 Brazilianen hierin handelen.

Vertraging

Grupo XP heeft vertraging opgelopen met XDEX. De lancering van XDEX stond eerder gepland voor april dit jaar. Echter heeft het bedrijf eerst intern een verandering meegemaakt waardoor het nu de nodige vertraging heeft opgelopen. Zo heeft het bedrijf in 2017 eerst de XP COIN geregistreerd, waarna het bedrijf zich opnieuw in de markt gezet onder de naam XDEX.