Ethereum

Grootste zoekinteresse in Ethereum komt uit Duitsland, Turkije en de Verenigde Staten

Uit nieuwe data blijkt dat de Verenigde Staten (VS), Duitsland en Turkije momenteel de meeste interesse tonen in Ethereum (ETH).


VS meeste interesse, daarna volgen Duitsland en Turkije

De VS leidt de interesse in Ethereum, met circa 1.116.000 zoekopdrachten per maand. Dat komt neer op circa 36.000 zoekopdrachten per dag. Na de VS is Duitsland het land met de meeste interesse in ETH, met circa 736.300 zoekopdrachten. Turkije volgde hierop met circa 408.500 zoekopdrachten naar de huidige grootste altcoin. Duitsland leidde in het aantal ETH gerelateerde zoekopdrachten per hoofd van de bevolking, met 9,46 zoekopdrachten per 1.000 internetgebruikers. Bij de VS lag dit getal op ‘slechts’ 3,57. Dit blijkt uit een rapport afkomstig van Invezz.

De hoogste zoekconcentratie (zoekopdrachten per 1.000 internetgebruikers) is op dit moment in Zwitserland, met 11,79 zoekopdrachten per 1.000 internetgebruikers. Zwitserland staat zelf nummer 12 op de ranglijst met interesse naar ETH. Niet geheel onverwacht kwamen de hoogste concentraties van belangstelling naar de grootste altcoin uit westerse landen waar een goede internettoegang het vaakst voorkomt.


Ethereum maakt grote stappen

Sinds het begin van dit jaar is er een sterke toename geweest in het aantal zoekopdrachten via Google naar Ethereum, wereldwijd. De prijs van de munt is dan ook met ongeveer 400% gestegen sinds januari. Naarmate deze prijs steeg, steeg ook het aantal zoekopdrachten naar de altcoin en nam ook de algehele dominantie in de ranglijst van crypto-marktkapitalisaties toe. Begin deze maand vertegenwoordigde Ethereum bijna 20% van de wereldwijde crypto marktkapitalisatie.

Een deel hiervan komt door het toenemende aantal investeringsproducten van Ethereum, die zelfs bleef toenemen toen de prijs met bijna 25% daalde na het bereiken van zijn recordhoogte. Waar de prijs van Ethereum echter daalde, daalde ook de transactiekosten enorm. Deze daalde namelijk met circa 71% ten opzichte van een recente piek.