Bitcoin, Regulatie

Grote banken Oekraïne verbieden hun klanten Bitcoin te kopen

Ondanks dat de Oekraïense regering over is gegaan om Bitcoin te legaliseren, hebben enkele grote banken in het land hun klanten verboden Bitcoin te kopen met de nationale valuta genaamd de ‘Hryvnia’.


PrivatBank verbied klanten Bitcoin te kopen

PrivatBank, de grootste commerciële bank in Oekraïne, heeft haar klanten tijdelijk verboden om Bitcoin te kopen met de nationale valuta, de hryvnia (UAH), zo meldde Forklog donderdag.

In het rapport stond beschreven dat de beperkingen in overeenstemming zijn met een bevel van de Nationale Bank van Oekraïne. De beperkingen zullen naar verluidt van toepassing zijn tijdens de huidige periode van beleg in het land. De verklaring kwam kort nadat de Oekraïense divisie van Binance op woensdag rapporteerde over de cryptocurrency-beperkingen van PrivatBank.

“We willen u informeren dat PrivatBank vanaf maart 2022 geen operaties met UAH op alle crypto exchanges zal ondersteunen”, kondigde Binance Oekraïne aan in een bericht op Facebook.

Binance adviseerde zijn Oekraiense klanten haar peer-to-peer service te gebruiken.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Stappen ondernomen om financiële stabiliteit te behouden

Hoewel meerdere rapporten suggereren dat PrivatBank klanten heeft beperkt in het kopen van crypto, ondersteunen sommige grote Oekraïense crypto-exchanges blijkbaar nog steeds BTC-aankopen met UAH. Zo vertelde de oprichter van crypto exchange ‘Kuna’ dat zowel crypto-aankopen als opnames met hryvnia’s bij PrivatBank goed werkten.

“Alles werkt zoals gewoonlijk, niemand heeft iets geblokkeerd, vooral niet tijdens de oorlog”, zei Chobanian.

Volgens de officiële website van de bank heeft PrivatBank meerdere stappen ondernomen om de financiële stabiliteit onder de staat van beleg te behouden, kredietvakanties te verstrekken en opnamelimieten te verhogen. PrivatBank heeft niet gereageerd op het verzoek van Cointelegraph om commentaar.

De eerste rapporten over de crypto-gerelateerde beperkingen van PrivatBank doken eind februari op, waarbij sommige gebruikers beweerden dat banken gebruikersaccounts blokkeerden die verband hielden met P2P-crypto-exchanges zoals LocalBitcoins.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins