Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

President Oekraïne ondertekent wet die crypto legaliseert

Temidden een oorlog met Rusland heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky officieel een wet genaamd “On Virtual Assets” ondertekend die cryptocurrencies in het land legaliseert.


Oekraïne neemt nieuwe cryptowet aan

In de ondertekende wet staat beschreven wat als een cryptocurrency wordt beschouwd. Daarnaast staat in de wet dat de Nationale Commissie voor Effecten en de Aandelenmarkt de toezichthouder wordt van crypto’s. Tot slot staan voorschriften in de wet over wie cryptocurrencies aan kunnen bieden en hoe deze in Oekraïne moeten worden geregistreerd.

Een eerdere versie van dit wetsvoorstel werd in september vorig jaar voorgesteld, maar deze moest gewijzigd worden. De Oekraïense regering heeft op 17 februari voor het eerst de herziene versie van het wetsvoorstel ingediend. Nu is deze dus ondertekend door president Zelensky, wat de wet officieel maakt.

De vice-minister van Digitale Transformatie, Alex Bornyakov, twitterde dat de nieuwe cryptowet een “vitale rol zal spelen in het verdedigingsproces van Oekraïne”.

De Nationale Commissie voor Effecten en Aandelenmarkt van Oekraïne zal werken aan het creëren van een nationaal beleid inzake cryptocurrency in het land en het verlenen van vergunningen aan goedgekeurde aanbieders van cryptomunten.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Oekraïne heeft al $100 miljoen aan crypto donaties ontvangen

Oekraïne heeft al bijna $100 miljoen aan cryptocurrency-donaties ontvangen sinds het land binnen is gevallen door Rusland.

De vice-president van Oekraïne, genaamd Mykhailo Fedorov, is een uitgesproken voorstander van cryptocurrency en cryptodonaties. Hij heeft ervoor gezorgd dat Oekraïne crypto wallets heeft en de crypto donaties kan ontvangen. Wellicht dat de pijnlijke situatie in Oekraïne de crypto adoptie flink zal gaan versnellen. In de aankondiging van de ondertekening van de wet concludeerde het Oekraïense Ministerie van Digitale Transformatie:

“De ondertekening van deze wet door de president is een nieuwe belangrijke stap om de cryptosector uit de schaduw te halen en een legale markt voor virtuele activa in Oekraïne te lanceren. “

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten