Ethereum Nieuws

Grote Ethereum Mining Pools staan achter nieuwe ETHW

Ethereum is succesvol overgestapt op Proof-of-Stake, maar sommige miners geven niet zomaar op. Onder andere F2Pool, Poolin, BTC.com en Nanopool ondersteunen het optuigen van EthereumPoW, dat in de komende 24 gelanceerd moet worden.

Proof-of-Work versie van Ethereum

Op het moment van schrijven, na jaren van ontwikkeling en speculatie, is Ethereum overgestapt op Proof-of-Stake. Hiermee is Proof-of-Work mining definitief ten einde voor Ethereum en wordt het netwerk volledig beveiligd door tokenhouders. Wat dat precies betekent voor de lange-termijn veiligheid van het netwerk is op dit moment niet zeker. Duidelijk is wel dat sommige miners zich niet bij de overstap naar Proof-of-Stake neerleggen. Zij hebben eigenhandig een Proof-of-Work versie van Ethereum opgetuigd en lanceren deze in de komende uren.

Het mag geen verrassing zijn dat de grote mining pools deze overstap steunen. Zij verdienen immers hun geld met Proof-of-Work mining, waardoor ze weinig incentive hebben om zomaar mee te gaan in de overstap naar Proof-of-Stake. Het is echter de vraag in hoeverre het zin heeft om een Proof-of-Work versie van Ethereum in de lucht te houden, gezien het grootste deel van de gebruikers voor de overstap naar Proof-of-Stake kiest.

Ook grote beurzen doen mee

Naast het groene licht van enkele grote mining pools, hebben ook Coinbase en Binance aangegeven open te staan voor de Proof-of-Work versie van Ethereum. Als het project een succes wordt, dan staan zij er in ieder geval niet onwelwillend tegenover om de token op hun platform te noteren. Ergens is dat logisch, gezien zij verdienen op handelskosten. Als er interesse is om deze tokens te verhandelen, dan zouden zowel Coinbase als Binance wel gek zijn om de token niet te noteren.

De komende weken moeten uitwijzen in hoeverre de markt interesse heeft in een Proof-of-Work versie van Ethereum en of de Proof-of-Stake versie zich staande kan houden. Wat dat betreft komt er een spannende periode aan voor de crypto-wereld.

Ethereum nieuws

Ethereum Merge laat blokcreatie pieken Ethereum Merge laat blokcreatie pieken
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559 Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten