ethereum
Ethereum

Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF

Bitwise Asset Management heeft gisteren hun aanvraag voor een spot Ethereum (ETH) ETF aangepast bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze aanpassing komt na intensieve feedback van de Amerikaanse toezichthouder.

De aangepaste aanvraag bevat tevens interessante informatie over een mogelijke gigantische samenwerking met Pantera Capital.

Pantera Capital toont interesse in Ethereum ETF

De aangepaste aanvraag bevat namelijk informatie over een potentiële investering van Pantera Capital Management in het Bitwise ETF. Zo zou Pantera “interesse hebben getoond in het kopen van tot wel $100 miljoen aan aandelen”. Maar “aangezien indicaties van interesse geen bindende overeenkomsten of verplichtingen tot aankoop zijn, kunnen deze potentiële kopers besluiten om meer, minder of geen aandelen te kopen.”

De aanpassing betreft daarnaast details over de methodologie, de financiën en risicomanagement. Het doel is om de SEC te informeren over de aanwezigheid van een robuust framework dat voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaarden. 

Pantera Capital is een van de meest prominente investeerders in de crypto-sector. Hoewel de interesse in het Ethereum ETF dus onder voorbehoud is, markeert het een belangrijke strategische zet, gezien de potentie van de markt voor spot Ethereum ETF’s.

Pantera Capital staat al bekend staat om hun agressieve investeringsstrategie in de cryptomarkt. Deze stap van het financiële instituut reflecteert het grote vertrouwen in de aanstaande Ethereum spot ETF’s.

Interesse in Ethereum neemt toe

De aankondigingen van zowel Bitwise als Pantera Capital komen op een cruciaal moment voor de cryptomarkt. Ondanks de terughoudende crypto markt blijft de interesse in Ethereum groeien. Het aanstaande Ethereum spot ETF is hierbij uiteraard een belangrijke katalysator.

Een spot Ethereum ETF zou een grote stap zijn in de richting van bredere acceptatie van Ethereum als een legitieme beleggingscategorie. Het zou ook een nieuwe influx van kapitaal kunnen betekenen, wat de prijs van Ethereum aanzienlijk zou kunnen doen stijgen zoals we ook met de lancering van de Bitcoin ETF’s zagen eerder dit jaar.

De aanpassingen door Bitwise en de strategische investeringen van Pantera Capital geven een duidelijk signaal af: de markt voor spot Ethereum ETF’s is volop in beweging en lijkt klaar voor een nieuw hoofdstuk in de institutionele adoptie van cryptocurrencies. Volgens SEC voorzitter Gary Gensler zullen de Ethereum ETF “ergens deze zomer” op de markt komen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Binance CEO deelt verwachting voor Ethereum ETF’s
Ethereum ETF’s zetten laatste stap voor lancering, spanning stijgt
Ethereum ETF lancering kan voor $5,4 miljard aan instroom genereren
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren