Video Gaming
Blockchain

Grote gamingbedrijven houden blockchain-gaming steeds beter in de gaten

Het lijkt er op dat steeds meer gamegiganten zich positioneren voor de acceptatie van blockchain-gaming. De nieuwe vorm van gamen wordt wereldwijd steeds populairder, alhoewel er momenteel nog wel enkele dingen moeten worden verbeterd. Dat is echter niks nieuws bij een nieuwe technologie.

Blockchain bij ontwikkeling nieuwe games

Zo kijken er momenteel grote namen als Bandai Namco, Sega en Square Enix naar blockchain-gamen. Dit zijn namen die al lange tijd populair zijn binnen de gaming-wereld. Zo heeft Bandai Namco bijvoorbeeld de spellen ontwikkeld als Pac-Man en Tekken. Sega is bekend van onder andere Sonic the Hedgehog en Square Enix heeft onder andere de Final Fantasy-reeks ontwikkeld.

Alhoewel misschien makkelijk gedacht wordt dat de blockchain aan deze games gekoppeld kan worden, hebben alle partijen aangegeven dat ze in eerste instantie kijken naar blockchain voor de ontwikkeling van gloednieuwe games.

Blockchain-gaming wordt namelijk gezien als een geheel nieuw model van gaming. De markt ervoor ontwikkeld zich momenteel volop. Het is hierdoor niet meer dan logisch dat bedrijven in eerste instantie even afwachten, totdat er grote updates zijn geweest. Toch is het goed nieuws voor blockchain-gaming dat hier nu serieus naar gekeken wordt. Wanneer het blockchain-model eenmaal staat, wordt verwacht dat in redelijk tempo grote IP’s zullen worden toegevoegd die de technologie ondersteunen.

De prijs van in-game tokens

Een groot probleem dat zich nu regelmatig voordoet is dat veel projecten te afhankelijk zijn van de prijs van in-game tokens. Hoe hoger deze prijs, hoe populairder de game over het algemeen is. Dit heeft vaak effect op de game-ervaring, die ook verbeterd moet worden.

Er zouden meer blockchain-games ontwikkeld moeten worden die gefocust zijn op het bieden van zo’n goede game-ervaring. Momenteel zien veel gamers het als soort gedoe om tokens te verdienen, niet perse als leuk gamen. Verwacht wordt echter dat dit komt doordat blockchain-gaming nog in zijn kinderschoenen staat. Wanneer eenmaal de grote namen binnen de gaming-wereld zich ermee gaan bemoeien kan het ook snel de andere kant op gaan. Het is echter niet bekend wanneer dit precies zal gebeuren.

Blockchain nieuws

Nieuwe betaalonderneming ‘X Payments’ van Elon Musk vermijdt cryptocurrency
Bitcoin-miningbedrijf CleanSpark ziet aandelen kelderen na wijziging verkoopovereenkomst
Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?