Bitcoin

“Grote investeerders kunnen Bitcoin naar $500K duwen”

De COO van Skybridge Capital, genaamd Brett Messing, stelt dat toenemende institutionele investeringen in Bitcoin de prijs naar een half miljoen dollar kunnen brengen.


‘Over een jaar is Bitcoin $100.000 waard’

Institutionele investeringen in Bitcoin zouden de prijs van de cryptocurrency kunnen opdrijven tot $500.000, volgens Skybridge Capital COO Brett Messing. Tenzij de munt een zeer ‘niche’ activa blijft.

“Bitcoin is óf een superniche activa die tussen $500 en $50.000 wordt verhandeld, of het is meer dan $500.000 waard”, vertelde Messing.

Skybridge Capital is een investeringsadviesbureau met meer dan $7 miljard aan beheerd vermogen. Het wordt gerund door de voormalige communicatiedirecteur van het Witte Huis, Anthony Scaramucci. Het bedrijf lanceerde zijn Bitcoin-fonds op 4 januari. Het fonds accepteert alleen beleggingen van meer dan $50.000. Messing heeft zelfs zoveel vertrouwen in de toekomst van Bitcoin dat hij gelooft dat het in iets meer dan een jaar een prijs van $100.000 gaat behalen.

“Het zal me verbazen als we de komende 15, 16 maanden niet boven de $ 100.000 komen”, vertelde hij.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Afhankelijk van institutionele beleggers

De koersstijging hangt ervan af of institutionele beleggers Bitcoin blijven kopen of niet. Als instellingen doorgaan met het kopen van Bitcoin, zal de prijs makkelijk tot boven de $150.000 stijgen.

Een prijsstijging tot boven de $150.000 is volgens Messing geen gekke gedachten, aangezien de kans groot is dat grote instellingen de digitale munt zullen blijven kopen. Morgan Stanley gaat bijvoorbeeld Bitcoin kopen voor hun klanten en de kans is groot dat andere banken dit ook gaan doen.

In augustus vorig jaar, toen Bitcoin ongeveer $11.000 waard was, kondigde MicroStrategy aan crypto’s te gaan kopen. De eerste aankoop van het bedrijf van $250 miljoen heeft geleid tot een nieuwe golf van institutionele investeerders die allemaal de prijs van Bitcoin opdrijven. Wel zien we dat deze grote bedrijven vooral geïnteresseerd zijn in Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins