Nieuws, Trending

Grote Zwitserse bank lanceert gereguleerde cryptocurrency rekeningenVontobel, één van de belangrijkste investeringsbanken in Zwitserland, heeft een oplossing gevonden voor het bewaren en reguleren van cryptocurrency.


Bank Vontobel

Vontobel is een investeringsbank dat in 1924 is opgericht en zich heeft gevestigd in Zurich, Zwitserland. Momenteel werken er ongeveer 1700 mensen voor de bank. Het is momenteel de op twee na grootste aanbieder van financiële bewaarneming in het land. Zo heeft de bank naar verluid 110.3 miljard CHF (€100 miljard) onder zijn hoede.


Digital Asset Vault

Het nieuwe product van de bank gaat ‘Digital Asset Vault’ heten. Met dit product is de bank één van ‘s werelds eerste banken die voldoet aan de normen die vereist zijn door zowel de toezichthouders in de financiële sector als financiële tussenpersonen. In deze vault (kluis) kunnen klanten cryptocurrency-gerelateerde diensten aanbieden, zo ook het kopen, versturen of bewaren van cryptocurrency.


Bankeninfrastructuur

Om de digitale valuta van alle klanten te kunnen beschermen is de eigen bankinfrastructuur gecombineerd met een externe hardware beveiligingsmodule.


Zwitserse overheid

De Zwitserse overheid houdt zich veel bezig met cryptocurrency en de achterliggende blockchain-technologie. Zo werd er eerder al bekend dat de Zwitserse overheid van plan is om de blockchainsector in de al bestaande financiële wetgeving te verwerken.