hacking
Hack,, Ripple

Hacker is Schuldig aan stelen $450.000 in Ripple (XRP)

De Australische hacker ‘Katherine Nguyen’ heeft schuld bekend voor het stelen van $450.000 dollar in XRP, wat meer dan 100.000 XRP tokens zijn.


Meer dan 100.000 XRP tokens gehackt

De nieuwszender ‘7News Sydney’ voorzag de wereld gisteren het laatste nieuws over de zaak. Volgens de nieuwszender heeft Nguyen het e-mailaccount van een man met dezelfde achternaam gehackt. Vervolgens stal ze al zijn Ripple (XRP) tokens, voordat hij zijn account twee dagen later weer ontgrendelde.

De hackster was niet gemakkelijk te vinden. Naar verluidt heeft de politie de diefstal 10 maanden onderzocht voordat ze haar vonden en arresteerde. Sindsdien heeft Nguyen haar schuld bekend, waardoor ze hoogstwaarschijnlijk een gevangenisstraf zal krijgen. In oktober zal een hoorzitting worden gehouden om haar straf te bepalen.

Nguyen werd voor het eerst beschuldigd van de diefstal in oktober 2018. Rechercheurs vertelden de Sydney Morning Herald dat Nguyen de tokens naar een Chinese crypto exchange verstuurde, waar ze de XRP tokens omruilde voor Bitcoin. Vervolgens stuurde ze de BTC naar meerdere wallets. Cybercrime Commandant Katsogiannis zegt het volgende over de zaak:

“Het is een zeer belangrijke misdaad en het is de eerste die we kennen van zijn soort in Australië, waar een persoon is gearresteerd en aangeklaagd voor de technologie-gebaseerde diefstal van cryptocurrency.”


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)