Nieuws

Hacker mag $750.000 dollar borg in Bitcoin of andere crypto betalen

Een Italiaanse hacker moet een borg van $750.000 dollar in Bitcoins of andere cryptocurrency betalen heeft een rechter uit San Fransico bepaalt. Het zou de aller eerste keer zijn dat een Amerikaanse rechtbank crypto valuta accepteert als borg.

Hacker steelt 25 duizend FIFA accounts

Volgens een persbericht, dat voortkomt van de Amerikaanse officier van justitie, ontdekte een FBI onderzoeker dat de Italiaanse hacker een enorme hack te hebben gepleegd. Deze hack werd gepleegd bij het gamebedrijf Electronic Arts (EA). De hacker die Martin Marsich heet had door de hack toegang tot ongeveer 25 duizend accounts die de game FIFA speelde. Met de gegevens van deze gebruikers kon Marsich in game items kopen. Het gebruik maken van gestolen informatie om in game items te kopen en verkopen is niet de enige beschuldiging die tegen de Italiaanse hacker loopt. Zo wordt Marsich ook beschuldigd van het verkopen van toegang tot de FIFA accounts op het darkweb. Volgens onderzoeken heeft het gamebedrijf door de hack zo’n $324.000 dollar verloren. EA heeft de gehackte FIFA accounts gesloten. De hacker probeerde via het vliegveld in San Fransisco te vluchten naar Servië, maar werd op tijd gearresteerd.

Borg van $750.000 dollar betalen in Cryptocurrency

Volgens de rechter wordt Marsich vrijgelaten op voorwaarde dat hij de borgtocht van Bitcoins of andere cryptocurrencies betaalt met een waarde van $750.000 dollar. Volgens verschillende bronnen is het waarschijnlijk niet de eerste keer dat cryptocurrency voor borgtocht is aangeboden. Rechters kunnen cryptocurrency als onroerend goed accepteren. Marsich heeft nog niet laten weten of hij de borg gaat betalen in cryptocurrency. Als hij dit niet betaalt hangt hem een gevangenisstraf van 5 jaar boven het hoofd. Daarnaast krijgt hij ook nog eens een boete van maximaal 250 duizend dollar.