hacker
Altcoin, Hack,, Trending

Hacker spendeert $1000 om EOS-gokspel te winnen

Een hacker heeft $1.000 aan EOS besteed om hiermee de hoofdprijs van $110.000 in cryptocurrency te stelen. Dit allemaal via een exploit in het EOS-gokspel EOSPlay.


Een bug in het spel

Doordat het spel een bug bevatte, kon de hacker in totaal 30.000 EOS stelen via een belangrijk gedecentraliseerde financiële service. Door gebruik te maken van EOS REX, een gedecentraliseerde financiële service waarmee EOS-leningen kunnen worden uitgevoerd, kon de bug worden geëxploiteerd.


Misbruik maken van EOS REX

Door misbruik te maken van deze leningsservice, kon de aanvaller ervoor zorgen dat blokken continu werden gevuld met transacties. Het gevolg hiervan was dat hij hierdoor iedere keer kon winnen in het gokspel. Op het moment is EOS REX het grootste leningsplatform met meer dan 330 miljoen in EOS. Om deze aanval te voltooien, heeft de hacker slechts 300 EOS moeten aanschaffen (ter waarde van ongeveer $1.200).


EOS-netwerk niet beïnvloed

Volgens Daniel Larimer, de CTO bij EOS-ontwikkelaar Block.One, heeft ons via een tweet verteld dat dit incident gen invloed had op het EOS-netwerk. Het incident veroorzaakte echter wel een netwerkoverbelasting, waardoor er tijdelijk geen brandbreedte meer beschikbaar was. Tokenhouders konden het netwerk dus nog gewoon blijven gebruiken, helaas wel met wat extra vertraging.