Hooded Hacker
Hack

Hacker van Silk Road is veroordeeld voor één jaar gevangenisstraf

Het ministerie van Justitie (DOJ) van het zuidelijke district van New York heeft bekendgemaakt dat de hacker die de Silk Road-marktplaats had gekraakt, veroordeeld is tot een gevangenisstraf van één jaar.

Meer dan 50.000 Bitcoin gestolen

James Zhong had in september van 2012 meer dan 50.000 Bitcoin (BTC) gestolen van de darknet-marktplaats (DNM). Zhong maakte gebruik van een BTC-mixservice, een internationale cryptocurrency-uitwisseling en diverse technologische hulpmiddelen om het traceren van zijn activiteiten te verhinderen, aldus DOJ-advocaat Damian Williams.

Naar verluidt had Zhong gebruik gemaakt van een cryptocurrency mixservice, een internationale crypto-exchange en “een indrukwekkend scala aan technologische hulpmiddelen” om het erg lastig te maken om de gestolen cryptocurrencies terug te vinden. Naar verluidt worden ongeveer 41.000 van de in totaal 50.000 gestolen Bitcoin dit kalenderjaar nog verkocht.

Naast 50.000 Bitcoin ook nog eens 50.000 Bitcoin Cash

Naar verluidt hanteerde Zhong een ingenieus plan om de Silk Road DNM te beroven, waarbij hij 9 accounts aanmaakte en 140 transacties uitvoerde om het opnamesysteem van de DNM te misleiden en in totaal 50.000 BTC vrij te geven aan crypto-adressen die hij controleerde en beheerde.

Opvallend is dat Zhong nooit gebruik heeft gemaakt van Silk Road voor het beoogde doel en de nepaccounts uitsluitend heeft aangemaakt met als doel de hack uit te voeren. Volgens onderzoekers vereiste dit plan tussen de 200 en 2.000 BTC om een netto totaal van meer dan 50.000 BTC te verkrijgen.

Daarnaast kreeg Zhong jaren later nog eens 50.000 Bitcoin Cash (BCH) toen Bitcoin in augustus 2017 geforkt werd. Naar verluidt ruilde hij al deze BCH met behulp van een buitenlandse cryptocurrency-exchange voor zo’n 3.500 BTC. Dit geld zou ontdekt zijn in de woning van Zhong in Gainesville, Georgia, in een ondergrondse kluis ondergedompeld in onder andere dekens.

Veel in beslag genomen

Bij 3 verschillende gelegenheden hebben federale autoriteiten ongeveer 51.351,89785803 Bitcoin, een hoeveelheid edelmetalen en $661.900/€596.110 aan contanten in beslag genomen. Daarnaast werd het belang van Zhong in RE&D Investments ook in beslag genomen. Dit is een firma uit Memphis is met naar verluidt aanzienlijke vastgoedbezittingen.

Zhong is zelf 32 jaar oud en heeft schuldig gepleit aan de fraude. Naast het DOJ van New York waren bij de zaak ook de Internal Revenue Service (IRS), de Criminal Investigation’s Western Cyber Crimes Unit van het Los Angeles Field Office en de Athens-Clarke Afdeling van de politie van de provincie betrokken.

Hack nieuws

UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
OKX onderzoekt miljoenenroof na sms-aanval op gebruikersaccounts
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken