hacker
Hack

Hackers nemen BitMEX’ Twitter over, maar klantenfondsen zijn veilig

Hackers namen het Twitteraccount van crypto exchange BitMEX over. Dit gebeurde vlak na een eerder gerapporteerd lek van e-mails van klanten op 1 november.


‘Hackers’ nemen Twitter account over

Vlak na het data lek naar buiten was gebracht, hebben hackers kort controle over het BitMEX-twitteraccount gekregen. Ze plaatsten twee berichten die snel daarna verwijderd werden.

Het eerste bericht luidde: “Neem je BTC en ga ervandoor.’ Dit is de laatste dag dat je cryptotokens op kunt nemen.” Kort daarna volgde er een tweede bericht waarin alleen stond: ‘Gehackt.’

Hierna werd een Twitteraccount met de naam ‘Bitmexdatabaseleak’ aangemaakt. Dit account publiceerde vervolgens honderden individuele gebruikersgegevens en e-mails die zijn gelekt.

Er werden ook berichten geplaatst als: ‘Hebt u belasting betaald over uw BitMEX winsten?’. Maar ook: ‘Zoveel voor de hand liggende Amerikaanse klanten op de BitMEX-database hack’.


E-mail verkoop op het dark web

E-mails die uit soortgelijke datalekken worden vaak verkocht op het darkweb. Het kopen, verkopen of gebruiken van gelekte gegevens is zeer illegaal en dat betekent dat je er verstandig aan doet je e-mail adres direct te veranderen en niet in te gaan op e-mails van dergelijke partijen.

Ook de oprichter van Binance adviseerde aan alle getroffen BitMEX gebruikers die ook een account bij Binance hebben hun e-mail onmiddelijk te wijzigen.

BitMEX-opnames zijn momenteel uitgeschakeld, maar alleen voor klanten die hun wachtwoord- of beveiligingsgegevens hebben gewijzigd sinds het lek.

Na de hack heeft BitMEX het volgende getweet: “Hoewel de trolls ons Twitter-account kunnen targeten, kunt u er zeker van zijn dat alle fondsen veilig zijn.”