Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Handelsgigant van plan om door goud gebaseerde Stablecoin te lanceren

Mitsui, de Japanse handelsgigant, is naar verluidt van plan om een aan goud gekoppelde stablecoin te lanceren. Dit werd bekend door het lokale persbureau genaamd Nikkei Asia.


De ZipangCoin

De nieuwe stablecoin zou de naam ‘ZipangCoin’ en de ticker ZPG ontvangen hebben. Naar verluidt wordt deze stablecoin deze maand nog uitgegeven en zal die dan direct via crypto-exchanges beschikbaar worden voor particuliere beleggers.

Hierbij wordt de stablecoin gekoppeld aan de goudprijzen. Eén ZPG staat naar verluidt gelijk aan één gram goud en wordt tevens gegarandeerd door ‘Sumitomo Mitsui Banking’.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Lancering eerst via eigen exchange

Verwacht wordt dat de lancering in eerste instantie zal verlopen via Mitsui’s eigen cryptocurrency exchange, en dat de ZPG in een iets later stadium beschikbaar wordt gesteld aan andere crypto-exchanges. In samenwerking met Seven Bank Japan lanceerde de handelsgigant eerder al een crypto-handelsplatform, onder goedkeuring van de Japanse ‘Financial Services Agency’ (FSA).

De nieuwe stablecoin heeft de bedoeling om financiële risico’s te verminderen en beleggers een optie te bieden om zich tegen inflatie in te dekken. Naar verluidt is Mitsui ook van plan om de ZPG in te zetten voor betalingen via smartphones in winkels en supermarkten, evenals voor het betalen van (online) facturen. Het biedt tevens een extra investeringsmogelijkheid voor beleggers.

Alhoewel verwacht wordt dat de nieuwe digitale munt later deze maand nog beschikbaar wordt, is er geen exacte datum vrijgegeven.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten