india vlag
Regulatie

Handelsvolume in India daalt dramatisch na ingevoerde crypto-belasting

De exchange volumes in India zijn met ten minste 50% gekelderd na de invoering van een belasting van 1% op alle cryptocurrency-transacties.

Onlangs ingevoerde crypto-tax

Op 1 juli 2022 heeft de Indiase regering een belasting (genaamd TDS) van 1% ingevoerd op alle crypto-gerelateerde transacties van meer dan $126 (10.000 INR). Volgens deze regel is het nu verplicht voor exchanges om 1% van de transactiewaarde af te trekken van de koper. Dat bedrag moet dan als belasting aan de overheid worden betaald. Na deze invoering daalden de handelsvolumes op exchanges, waaronder WazirX, ZebPay en CoinDCX, met ten minste 50%.

Op 30 juni organiseerde WazirX een dagelijks handelsvolume van $14,23 miljoen, dat op 1 juli daalde tot slechts $5,32 miljoen. Daarna daalde het tot $2,73 miljoen op 3 juli, volgens gegevens van Nomics. Het volume van CoinDCX daalde op 1 juli met 61% tot $2,59 miljoen. Op ZebPay is het volume in dezelfde periode met 56% gedaald. Eerder, in februari 2022, heeft de regering van India al 30% belasting ingevoerd op alle inkomsten uit cryptocurrency.

De Indiase crypto-uittocht

India stond eerder nog op de tweede plaats qua acceptatie van cryptocurrencies. De toegenomen belastingdruk en de huidige bearmarkt hebben sommige bedrijven er echter toe aangezet om te migreren naar crypto-vriendelijkere landen, waaronder Dubai en Singapore.

Onlangs zijn Nischal Shetty en Siddharth Menon, de medeoprichters van WazirX, met hun gezin naar Dubai verhuisd, meldde de Indian Express. CoinDCX heeft ook een vestiging in Singapore opgericht met de naam “Primestack Pte”.

Veel bedrijven migreren naar de Verenigde Arabische Emiraten, vooral Dubai, vanwege het cryptovriendelijke karakter. Dubai heeft meerdere belastingvrije zones gecreëerd die cryptocurrency-licenties uitgeven, waaronder het Dubai Multi-Commodity Centre en Dubai Airport Free Zone. Door een bedrijf op te richten in deze belastingvrije zones van Dubai, kan ook een verblijfsvergunning worden verkregen.

“India vecht al tientallen jaren tegen ‘braindrain’. Dit is een kans om de kansen in ons voordeel te resetten”, vertelde Ashish Singhal, mede-oprichter en CEO van crypto-exchange CoinSwitch. “Indiase investeerders en innovators kunnen profiteren van het cryptokapitaal als er meer duidelijkheid is over de regelgeving.”

Toch is er geen duidelijk regelgevingsproces of licentie voor cryptoplatforms in India, wat het voor bedrijven moeilijk maakt om in het land te opereren. En nu lijkt het erop dat de laatste overgebleven bedrijven ook gaan verhuizen.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen